Valsts kontroles pēcrevīziju ieteikumi pērn pilnībā ieviesti piecās no 15 nozarēm

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Visus Valsts kontroles (VK) revīzijās paustos ieteikumus pagājušajā gadā pilnībā ieviesušas vien piecas no kopumā 15 nozarēm, liecina VK apkopotā informācija pārskatā par darbu 2015.gadā.

Pilnībā visus ieteikumus ieviesušas aizsardzības, ekonomikas, labklājības, tieslietu, kā arī lauksaimniecības, zivsaimniecības un mežsaimniecības nozares.

Vismaz puse VK revīzijās pausto ieteikumu pērn ieviesti veselības aprūpes nozarē, kur šie ieteikumi realizēti 72,3% apmērā, un ārlietu nozarē, kur ieteikumi realizēti 66,7% apmērā.

Kopumā revidējamām vienībām pagājušā gada laikā bija jāievieš 572 ieteikumi, no kuriem tika ieviesti 492 jeb 86%. Ieviešanas stadijā bija 51 ieteikums, bet piecu ieteikumu ieviešana nemaz nebija sākta. Aktualitāti zaudējuši bija 24 ieteikumi.

Nozares, kur ieteikumu ieviešana nebija sākta, bija publiskā sektora finanses, kā arī reģionālā attīstība un pašvaldības.

VK norāda, ka tās mērķis - panākt, lai revidējamās vienības noteiktajā termiņā ieviestu vismaz 85% no sniegtajiem ieteikumiem, - ir sasniegts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu