NVA: Liela daļa ilgstošo bezdarbnieku dzīvo vietās, kur nav pieprasījuma pēc darbaspēka

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Renāte Briede / LETA

Latvijā 24,3 tūkstoši cilvēki ir bez darba jau gadu vai pat ilgāk un liela daļa no tiem dzīvo teritorijās, kur nav liela pieprasījuma pēc darbaspēka, intervijā aģentūrai BNS sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne.

Viņa pastāstīja, ka pēdējo trīs gadu laikā sasniegti uzskatāmi rezultāti ilgstošo bezdarbnieku skaita un īpatsvara samazinājumā no kopējā bezdarbnieku skaita.

«Jāatzīst, ka tas ir gājis roku rokā ar kopējiem rādītājiem par bezdarba līmeņa kritumu. Šobrīd, kad bezdarba samazinājums ir ļoti neliels, mēs arī neredzam dinamiku ilgstošo bezdarbnieku īpatsvara un skaita samazinājumam – tas svārstās ap 30%. Ziemas mēnešos, kad bezdarba rādītāji Latvijas darba tirgum raksturīgi pieauga, novērojām, ka ilgstošo bezdarbnieku skaits pat nedaudz palielinājās.

Šobrīd mēs runājam par 24,3 tūkstošiem cilvēkiem, kas ir bez darba Latvijā gadu un ilgāk.

Turpinām darbu ar šo mērķa grupu,» sacīja Kalvāne.

Tajā pašā laikā

liela daļa no ilgstošajiem bezdarbniekiem dzīvo teritorijās, kur nav liela pieprasījuma pēc darbaspēka. Tāpat liela daļa šo cilvēku ir vecumā virs 50 gadiem.

«Līdz ar to, NVA ir jāplāno savas aktivitātes gan ilgstošā bezdarba mazināšanai, un tam esam uzsākuši jaunu ES struktūrfondu projektu. Bet ir arī vienošanās ar Labklājības ministriju, ka ir nepieciešams sniegt atbalstu arī iedzīvotājiem vecumā virs 50 gadiem, attiecīgi ir

jādomā ne tikai par cilvēkiem, kas šajā vecumā ir bez darba, bet arī par visām rīcībām, ko varam darīt proaktīvi, lai cilvēks nepaliktu par bezdarbnieku,»

pauda NVA vadītāja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu