Nodokļu nemaksāšanas lietā notikusi kratīšana «McDonald's» birojā Parīzē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Francijas policija paziņojusi, ka tā pagājušajā nedēļā veikusi kratīšanu ASV ātrās ēdināšanas uzņēmuma «McDonald's» birojā Parīzē un izņēmusi dokumentus saistībā ar izmeklēšanu nodokļu nemaksāšanas lietā.

Policija norāda, ka kratīšana uzņēmuma biroja telpās veikta 18.maijā.

Francijas iestādes uzskata, ka «McDonald's» pretlikumīgi samazinājis savus nodokļu maksājumus, pārvietojot Francijā iegūtos ienākumus uz Luksemburgu, kur atrodas uzņēmuma Eiropas galvenais birojs un kur uzņēmumu ienākuma nodoklis ir krietni zemāks.

Šā gada sākumā varasiestādes sāka izmeklēšanu par «McDonald's» darbību Francijā pēc tam, kad 16 restorānu arodbiedrības pārstāvji Parīzē iesniedza sūdzību par uzņēmumu par organizētu nodokļu nemaksāšanu.

Arodbiedrības norāda, ka «McDonald's» īstenoto finanšu manevru dēļ cietuši kompānijas darbinieki.

Pagājušajā mēnesī izdevums «L'Expansion» vēstīja, ka Francijas varasiestādes nosūtījušas «McDonald's» 300 miljonu eiro rēķinu par nenomaksātiem nodokļiem, 100 miljonus eiro no šīs summas veidojot naudassodam.

Ziņas par kratīšanu «McDonald's» birojos izskan divas dienas pēc tam, kad Francijas policija bija veikusi kratīšanu ASV interneta giganta «Google» Parīzes birojos arī saistībā ar izmeklēšanu nodokļu nemaksāšanas lietā.

Vairākas starptautiskas kompānijas Eiropā saskārušās ar kritiku par ārkārtīgi zemu nodokļu maksāšanu, pārceļot ienākumus uz ārvalstīm ar bieži vien sarežģītu finanšu darījumu palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu