«Trasta komercbanka» sākusi izmaksu pirmajiem atzītajiem kreditoriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Likvidējamās AS «Trasta komercbanka» likvidators Ilmārs Krūms sācis izmaksu pirmajiem atzītajiem kreditoriem 20% no pamatsummas prasījumam. Naudas līdzekļi 20% no pamatsummas prasījuma summām tiek nodalīti no bankas aktīviem atsevišķā kontā tikai kreditoru prasījumu apmierināšanai, teikts likvidatora publicētajā paziņojumā.

Savlaicīgai kreditoru prasījumu atzīšanai un apmierināšanai Krūms aicina kreditorus, iesniedzot kreditoru prasījumus, rūpīgi iepazīties ar Kredītiestāžu likuma prasībām un sadarboties AML (anti-money laundering, naudas atmazgāšanas novēršanas) procedūras ietvaros.

Kreditoru pieteikšanās termiņš noslēgsies 17.jūnijā.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 3.martā anulēja «Trasta komercbankas» licenci, bet 14.martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina «Trasta komercbanku» par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

Kopš bankas atzīšanas par likvidējamu tās likvidators atguvis 40,9 miljonus eiro. Savukārt likvidācijas izdevumi ir 2,6 miljoni eiro.

«Trasta komercbankas» kopējie aktīvi aprīļa beigās bija 287,24 miljoni eiro. Savukārt kopējās saistības aprīļa beigās bija 266,9 miljoni eiro. Tai skaitā 23,79 miljoni eiro bija garantētie ieguldījumi, 230,8 miljoni eiro - citi noguldījumi, 10,08 miljoni eiro - emitētie parāda vērtspapīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu