ĀIPL: pērn ārvalstu investīciju apmērs Latvijā saruka

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pērn ārvalstu investīciju apmērs Latvijā samazinājās, ceturtdien intervijā LNT atzina Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) izpilddirektors Ģirts Greiškalns.

Viņš informēja, ka pērn jaunas investīcijas uzņēmumu pamatkapitālā bija 85 miljonu eiro apmērā, savukārt 2014.gadā - 120 miljonu eiro apmērā. «Tā ir lejupejoša tendence,» sacīja Greiškalns.

Viņš atzīmēja, ka investori ir piesardzīgi ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, un galvenokārt iemesls ir ģeopolitiskie satricinājumi.

Savukārt Lietuvai pērn izdevies piesaistīt rekordlielu investīciju apmēru. Greiškalns atzīmēja, ka Lietuvu izvēlas starptautiskas kompānijas ārpakalpojumu centru izveidei.

Viņš uzsvēra, ka tādēļ Latvijai ir jāatgriežas pie reformām un īpaša uzmanība jāpievērš ēnu ekonomikas apkarošanai. «Mākonis pāri visam ir ēnu ekonomika. Tā būtiski iedragā Latvijas reputāciju,» atzina ĀIPL izpilddirektors.

Ārvalstu investoru padome Latvijā ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras un «SSE Riga».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu