«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» grupas zaudējumi trijos mēnešos - gandrīz miljons eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vilcienu remontētāja «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» koncerns šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 2,276 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 37% mazāk nekā 2015.gada attiecīgajā laika periodā, savukārt koncerna zaudējumi pieauga par 4,5% un sasniedza 963,9 tūkstošus eiro, liecina biržai «Nasdaq Riga» iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2016.gada pirmajā ceturksnī «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» koncerns eksportēja produkciju uz astoņām valstīm, kopējam eksporta apmēram veidojot 1,8 miljonus eiro pretstatā 2,7 miljoniem eiro pērn pirmajā ceturksnī.

Eksportā visvairāk ienākumu «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» šogad pirmajos trijos mēnešos guvusi Krievijā (1,035 miljonus eiro), seko Polija (198,6 tūkstoši eiro), Uzbekistāna (180,5 tūkstoši eiro), Lietuva (167,6 tūkstoši eiro) un Igaunija (101,9 tūkstoši eiro).

«Lielie zaudējumi saistīti ar objekta trūkumu. Tāpēc pirmajā ceturksnī notika uzņēmuma izmaksu optimizācija, darbinieku skaita samazināšana un atteikšanās no nepelnošiem darbības veidiem,» sacīts uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Finanšu pārskats arī atklāj, ka šogad «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» saņemusi papildu aizņēmumu no saistītā uzņēmuma 1,102 miljonu eiro apmērā. Aizdevums izsniegts ar likmi 12% gadā un tiks atmaksāts no 2016.gada 1.jūnija.

Pērn pirmajā ceturksnī «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» koncerns strādāja ar 3,61 miljona eiro apgrozījumu un 922,7 tūkstošu eiro zaudējumiem. Savukārt 2015.gadā kopumā «Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca» strādāja ar 27,483 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 2,2% mazāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās par 27% un bija 509,6 tūkstoši eiro.

«Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas» lielāko īpašnieku vidū ir Igaunijas uzņēmums «Skinest Rail» – 47,97%, kā arī Krievijas transporta kompānijas «Severstaļtrans» uzņēmumu grupā ietilpstošais Igaunijas uzņēmums «Spacecom», kam pieder 25,27%. Kompānijas akcijas kotē «Nasdar Riga» otrajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu