EK norāda uz maksātnespējas administratoru uzraudzības sistēmas problēmām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Eiropas Komisijas (EK) Latvijas novērtējumā par rekomendāciju izpildi tieslietu jomā 2015.gadā norādīts, ka joprojām ir problēmas saistībā ar pareizu maksātnespējas politiku un efektīvu maksātnespējas administratoru uzraudzības sistēmu, informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Taču ministrijas ieskatā 2015.gadā panākts būtisks progress maksātnespējas jomā, it īpaši administratoru uzraudzībā, lai nodrošinātu Maksātnespējas likuma regulējuma izmantošanu atbilstoši tā mērķim, kā arī novērstu iespējas to izmantot ļaunprātīgi, savukārt uzsvērusi ministrija.

TM uzskata, ka šobrīd būtu jākoncentrējas uz maksātnespējas procesa administratoru profesijas reformas pabeigšanu, Maksātnespējas administrācijas kapacitātes stiprināšanu administratoru darbības uzraudzības jomā un Valsts policijas kapacitātes stiprināšanu ekonomisko noziegumu izmeklēšanas jomā.

Ministrija pauž pārliecību, ka pēc šo pasākumu ieviešanas visas Eiropas Komisijas rekomendācijas attiecībā uz maksātnespējas jomu būs izpildītas un 3.jūnija konferencē par problēmām maksātnespējas jomā, ko rīko Saeima, Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL ) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, tiks izlemts, kādi ir turpmākās rīcības virzieni, kas ļaus pabeigt uzsāktās reformas maksātnespējas procesa uzraudzības jomā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu