Asociācija: Šogad ārvalstu tūristu skaita pieaugums varētu būt 2-3% robežās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šogad tūristu skaita pieaugums varētu būt 2-3% robežās, prognozē Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Kā atzīst Graikste, šī gada pirmā ceturkšņa rādītāji kopumā iezīmē pozitīvas tendences. «Lai arī kopumā ārvalstu tūristu skaita pieaugums ir neliels, tomēr priecē fakts, ka pagarinās uzturēšanās ilgums, kas liecina, ka Latvijas piedāvājums ir gana interesants, lai šeit uzturētos ilgāk.»

Vienlaikus LVRA izpilddirektore norāda - jāņem vērā arī tāds faktors kā pakalpojumu cenu samazināšanās.

Galvenie ārvalstu tūristu nelielo pieaugumu ietekmējošie faktori šogad varētu būt saistīti ar to, ka šogad Latvijā nav tādu lielu pasākumu kā Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē vai pasaules koru čempionāts.

Taču kā pieaugumu veicinošus faktorus Graikste norāda paveikto darbu, īstenojot mārketinga aktivitātes, proti, dalību starptautiskās izstādēs, ārvalstu tūroperatoru un žurnālistu vizītes Latvijā, kas vainagojās ar pozitīviem rakstiem par Rīgu un Latviju. Kā vēl viens veicinošs faktors varētu būt Latvijas piedāvājums, kā arī būtisks faktors varētu būt Latvijas reģiona drošība.

Kā ziņots, Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad pirmajā ceturksnī viesu pavadīto nakšu skaits palielinājies par 6,5% salīdzinājumā ar 2015.gada attiecīgo periodu, sasniedzot 738 500, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp ārvalstu viesu tūrisma mītnēs pavadīto nakšu skaits audzis par 7,6%, bet vietējo iedzīvotāju tūristu mītnēs pavadīto nakšu skaits palielinājies par 4,1%. Vidējais ārvalstu viesu uzturēšanās ilgums tūristu mītnēs šogad pirmajā ceturksnī bija 2,1 nakts.

Kopumā 2016.gada pirmajos trijos mēnešos Latvijas tūristu mītnēs apkalpoti 366 000 viesu, kas ir par 1,6% vairāk nekā 2015.gada pirmajā ceturksnī. Tostarp tūristu mītnēs apkalpoto ārvalstu viesu skaits palielinājies par 2,5%, sasniedzot 240 500, bet apkalpoto vietējo iedzīvotāju skaits samazinājies par 0,2% un bija 125 600.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu