Nekonkurējošajā izsolē pārdod ilgtermiņa obligācijas € 4 miljonu apmērā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru nekonkurējošajā izsolē ar fiksētu likmi trešdien pārdotas ilgtermiņa obligācijas četru miljonu eiro apmērā, informēja biržā «Nasdaq Riga».

Izsolēs dalībnieku pieprasījums pēc obligācijām 10,2 reizes pārsniedza pārdoto apmēru.

Obligācijas, kuru dzēšanas termiņš ir 2022.gada 27.janvāris, izsolē pieci dalībnieki kopumā pieprasīja 40,675 miljonu eiro apmērā. Obligāciju fiksētā ienākuma likme bija 0,395%.

Jau vēstīts, ka iepriekš trešdien notikušajā valsts iekšējā aizņēmuma vērtspapīru konkurējošajā daudzcenu izsolē tika pārdotas visas piedāvātās obligācijas par 16 miljoniem eiro. Izsoles dalībnieku pieprasījums pēc obligācijām 4,2 reizes pārsniedza Valsts kases piedāvāto apmēru.

Valsts kases Latvijas valsts parāda vērtspapīru izsoles nodrošina birža «Nasdaq Riga», savukārt norēķinus veic Latvijas Centrālais depozitārijs. No 2005.gada līdz 2015.gada beigām kopējais biržas organizētajās izsolēs pārdotais Latvijas valsts parāda vērtspapīru apmērs bija 5,6 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu