Latvijas bagātāko sieviešu TOP 10

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Kuras pašlaik ir bagātākās sievietes Latvijā? Biznesa žurnāls Kapitāls publicē Latvijas veiksmīgāko uzņēmēju topu, kas sastāv no veseliem pieciem atšķirīgiem sarakstiem. To kopums, izmantojot dažādus parametrus, pārliecinoši demonstrē, kuras pašlaik ir veiksmīgākās sievietes Latvijas uzņēmējdarbībā.

Latvijas bagātāko sieviešu TOP 10

1. Tatjana Poplavska – 30 miljoni eiro

2. Alevtīna Moroza – 17 miljoni eiro

3. Jeļena Sagateljana – 16 miljoni eiro

4. Tatjana Omeļčenko – 13 miljoni eiro

5. Ieva Treija – 10 miljonu eiro

6.-7. Vineta Piteronoka - 9 miljoni eiro

6.-7. Benita Sadauska – 9 miljoni eiro

8.-9. Ludmila Kaca – 8 miljoni eiro

8.-9. Inta Kugra – 8 miljoni eiro

10. Larisa Polosuhina - 7 miljoni eiro

Dažādi sieviešu uzņēmēju topi ir veidoti arī iepriekš, taču tie faktiski ir bijuši popularitātes un pazīstamības topi, kuros svarīgākais kritērijs ir bijis fakts, ka uzņēmēja noteikti ir pietiekami zināma, ar ievērojamu publicitātes bagāžu, atzīmē viens no šo topu veidotājiem Lato Lapsa.

«Taču Latvijas pēdējo 10 gadu tautsaimniecības amerikāņu kalniņi ir uzskatāmi apliecinājuši – nevis dzelteni hammeri un vīdēšana smalko aprindu pasākumos, bet

sausi apgrozījuma, peļņas, radīto un uzturēto darbavietu skaitļi ir tie, kas rāda patieso uzņēmējdarbības veiksmi.

Tāpēc Kapitāla veiksmīgāko Latvijas sieviešu uzņēmēju tops veidots no pieciem sarakstiem: visapjomīgākā uzņēmējdarbība – TOP 25, visvairāk pelnošā uzņēmējdarbība – TOP 25, Latvijas bagātāko sieviešu TOP 10, sievietes lielāko darba devēju vadībā – TOP 10, visvairāk pelnošā uzņēmējdarbība reģionos – TOP 3 x 4.

Lursoft dati rāda, ka pēc darbavietu skaita Latvijā pārliecinošā vadībā joprojām ir valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības, tātad šis tops viens pats nevarētu demonstrēt uzņēmējdarbības veiksmi tīrā veidā. Arī katram no pārējiem kritērijiem ir iespējams piemeklēt iemeslus, kāpēc tas viens pats par sevi nav uzskatāms par uzņēmējdarbības veiksmes rādītāju.

«Tieši tādēļ uzņēmējdarbības veiksmes kalkulēšanai ir izvēlēti vairāki kritēriji – un ir sievietes, kuras figurē vairākos no pieciem topiem», uzsver Lapsa. «Savukārt tas, ka viņu vidū ir tik daudz plašākai sabiedrībai mazpazīstamu un nepazīstamu vārdu un uzvārdu, uzskatāmi apliecina –

arī ļoti liela daļa daiļajam dzimumam piederošā lielā biznesa vispirms nevis zīmējas, bet strādā.

Latvijas biznesa sieviešu topi veidoti sadarbībā ar korporatīvo finanšu kompāniju Laika stars un SIA Lursoft IT, kuras valdes locekle Daiga Kiopa atklāj: «Pēc mūsuveiktajiem aprēķiniem,

no visiem Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem, kuru vadībā ir sieviete, gandrīz 63 % ir reģistrēti Rīgas reģionā,

savukārt no pārējiem reģioniem priekšplānā ar 11,3 % ir izvirzījusies Kurzeme (Zemgalē ir 9,2 % no visiem Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem, kuru vadībā ir sieviete, savukārt Vidzemē – 8,9 %, Latgalē – 7,7 %).»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu