SVF apstiprina € 550 miljonu aizdevuma piešķiršanu Bosnijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) otrdien paziņoja, ka apstiprinājis jauna aizdevuma piešķiršanu Bosnijai 550 miljonu eiro apmērā, lai palīdzētu valstij īstenot Eiropas Savienības (ES) pieprasītās ekonomikas reformas.

Šīs reformas paredzētas, lai uzlabotu biznesa vidi valstī, atjaunotu valstij piederošu uzņēmumu privatizāciju un restrukturizāciju, kā arī palēninātu parādsaistību pieaugumu.

SVF norādīja, ka fonda misija Sarajevā panākusi vienošanos ar Bosnijas varasiestādēm par ekonomikas programmu, kuru atbalstīs aizdevums uz 36 mēnešiem.

Šo aizdevumu gan vēl nepieciešams apstiprināt fonda valdei, kas akceptu varētu sniegt ne ātrāk kā jūlijā.

«Ekonomika uzrāda spēcīgas atveseļošanās pazīmes. Sagaidāms, ka izaugsme šogad sasniegs 3%, taču riski joprojām pastāv,» vēsta SVF.

Dalība ES ir svarīgs Bosnijas politikas mērķis, un pēc Briseles spiediena tā pērn sāka ekonomikas reformu īstenošanu, it sevišķi darba tirgū, cerot samazināt bezdarba līmeni, kas pārsniedzis 40%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu