Blokāžu dēļ Francijas benzīntankos aptrūkstas degvielas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Aptuveni 1500 degvielas uzpildes stacijām Francijā pirmdien sākusi aptrūkties degviela, protestējošiem darbiniekiem turpinot bloķēt naftas pārstrādes rūpnīcas un degvielas krātuves.

Francijas premjerministrs Manuels Valss solījis atbrīvot degvielas krātuves, kuras tiek bloķētas saistībā ar protesta akcijām pret valdības iecerētajām darba tirgus reformām.

Taču darbiniekiem streikojot sešās no valstī astoņām naftas pārstrādes rūpnīcām un aptuveni piecām no 100 degvielas krātuvēm saskaroties ar blokādēm, protestu akcijas sākušas negatīvi ietekmēt degvielas uzpildes stacijas.

Autovadītāji nedēļas nogalē izveidoja garas rindas pie benzīntankiem, lai uzpildītu savus spēkratus, bažījoties par iespējamu degvielas trūkumu.

Paredzams gan, ka šīs rindas tuvākajās dienās, visticamāk, kļūs aizvien garākas, jo 1500 degvielas uzpildes stacijām degviela jau beigusies un vēl simtiem citu tās krājumi strauji samazinās.

Sākotnēji vissmagāk tika skarti Francijas ziemeļrietumi, taču tagad blokādes izplatījušās visā valstī.

Tikmēr arodbiedrība CGT, kas rīko šīs protesta akcijas, solījusi turpināt, kamēr nesaņems prasīto. Tas nozīmē, ka valdībai var nākties izmantot spēku, lai izbeigtu šīs blokādes.

Kā vēstīts, Francijas prezidents Fransuā Olands pagājušajā nedēļā paziņoja, ka negrasās atteikties no pretrunīgi vērtētajām darba tirgus reformām, pret kurām franči protestē jau divus mēnešus.

Darba reformas tiek dēvētas par pasākumu hroniskā bezdarba samazināšanai, kas sasniedzis ap 10%, bet pretinieki uzskata, ka tās apdraud strādājošo tiesības un padziļina darba nedrošību jauniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu