Lidostas «Rīga» padomē iecelti Kanels, Nešpors un Linkaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

VAS «Starptautiskā lidosta «Rīga«» padomes priekšsēdētāja amatā iecelts bijušais uzņēmuma valdes un padomes loceklis Juris Kanels, bet padomes locekļu amatos - uzņēmējs Raitis Nešpors un Tālis Linkaits, informēja Satiksmes ministrijā.

Padomē visi trīs iecelti no šodienas.

Kopumā konkursā uz padomes locekļu amatiem pieteicās 29 pretendenti. Uz otro kārtu tika uzaicināti astoņi pretendenti, kuri pirmajā kārtā ieguva lielāko punktu skaitu. Otrā kārta notika strukturētas intervijas veidā, vērtējot kandidāta spējas sniegt kompetentas atbildes uz jomai specifiskiem jautājumiem, stratēģiskās plānošanas spējas, vadības spējas, spējas noteikt mērķus, pieņemt lēmumus un uzņemtie atbildību, komunikācijas prasme, svešvalodas zināšanas.

Konkursa nominācijas komisija, kurā bija SM, Pārresoru koordinācijas centra pārstāvji, kā arī neatkarīgs eksperts no Latvijas Darba devēju konfederācijas, nolēma ieteikt kapitāla daļu turētāja pārstāvim izvirzīt Kanelu lidostas padomes priekšsēdētāja amatam, Nešporu - padomes locekļa amatam un Linkaiti - neatkarīgā padomes locekļa amatam.

Kā informē SM, Kanels absolvējis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti, iegūstot augstāko ekonomisko izglītību rūpniecības plānošanas specialitāte. Viņš bijis Transporta un sakaru institūta padomes loceklis, administratīvais prorektors un Starptautisko sakaru daļas vadītājs, VAS «Latvijas gaisa satiksme» valdes loceklis, lidostas «Rīga» valdes loceklis un padomes loceklis, VAS «Valsts informācijas tīkla aģentūra» valdes priekšsēdētājs, Latvijas Attīstības aģentūras valdes priekšsēdētājs, bet pēc tās reorganizācijas - Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors.

Kanels strādājis Ārlietu ministrijā, bijis vēstnieks Beļģijā, Nīderlandē, Luksemburgā un NATO, pārstāvniecība Eiropas Savienībā. Kanels ir arī biedrības «Latvijas Aviācijas asociācija» padomes loceklis.

Kā liecina «firmas.lv» dati, Kanels lidostas «Rīga» padomē strādājis no 2005.gada oktobra līdz 2006.gada novembrim, bet valdē - no 2007.gada februāra līdz 2008.gada decembrim.

Nešpors ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā un iestāžu un organizāciju vadībā Rīgas Ekonomikas augstskolā, Latvijas banku augstskolā iegūts bakalaura grāds finansēs. Viņš strādājis SIA «East-West Transit» finanšu direktora amatā, bijis SIA «OCTO» rīkotājdirektors, SIA «Lasco Investment» valdes priekšsēdētājs, SIA «Resolution» valdes priekšsēdētājs, SIA «Neste Latvija» finanšu direktors un valdes loceklis.

Kā liecina «firmas.lv» dati, Nešpors bijis amatpersona arī uzņēmumos AS «Preses nams», SIA «Pārventas sporta centrs», SIA «Ventspils biznesa centrs», SIA «Lejastiezumi» u.c..

Linkaitis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē ieguvis ekonomista izglītību. Viņa līdzšinējā darba pieredze ir Valsts reģionālās attīstības aģentūras Vīzija un stratēģijas apkārt Baltijas jūrai (VASAB) sekretariāta vadītāja amatā. Linkaits bijis konsultants, projektu vadītājs attīstības sadarbības projektos Serbijā, Melnkalnē, Alžīrijā, Lībijā, Moldovā, Kosovā, bijis arī Privatizācijas aģentūras administratīvā dienesta vadītājs, ģenerāldirektora palīgs sakariem ar valdību, kā arī Ekonomikas ministrijas Privatizācijas departamenta valsts īpašuma privatizācijas politikas nodaļas vadītāja vietnieks.

Tāpat Linkaits bijis lidsabiedrības «airBaltic» padomes loceklis, VAS «Latvenergo» padomes loceklis, VAS «Latvijas kuģniecība» valsts pilnvarnieks, AS «Rīgas vīni» padomes loceklis, kā arī strādājis kā valsts pilnvarnieks SIA «Baltic International Airlines», AS «Universālveikals Centrs», AS «Jēkabpils cukurfabrika» un VAS «Latvijas eksportkredīts». Linkaitis ir Latvijas Ekonomiskās attīstības foruma valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka valdība atbalstīja padomju izveidošanu lielākajās valsts kapitālsabiedrībās - «Latvijas Valsts meži», «Latvijas Dzelzceļš», «Latvijas Pasts», «Starptautiskā lidosta «Rīga«», «Latvijas autoceļu uzturētājs», «Latvenergo», «Valsts nekustamie īpašumi», «Augstsprieguma tīkls», «Latvijas Loto», «Ceļu satiksmes drošības direkcija», «Latvijas gaisa satiksme» un «Pasažieru vilciens».

Kapitālsabiedrībās «Latvijas Valsts meži», «Latvijas Dzelzceļš», «Latvijas Pasts», «Starptautiskā lidosta «Rīga«» un «Latvijas autoceļu uzturētājs» padomes jāizveido līdz šā gada 31.maijam. Kapitālsabiedrībā «Latvenergo» padome jāizveido līdz šā gada 30.septembrim.

Par padomju izveidošanas grafikiem ir vienošanās ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD) saistībā ar Latvijas iestāšanos šajā organizācijā.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) solījis, ka, pretēji kādreizējai praksei, šogad atjaunotās valsts lielo kapitālsabiedrību padomes nebūs politizētas. Politiķis gan piebilda, ka padomes pārstāvēs valsts un ministrijas pozīcijas uzņēmumos, tāpēc cilvēkiem, kas tiks iecelti padomēs, būs jābūt «kaut kādā ziņā saistītiem» ar konkrēto ministriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu