Asociācija: Latvijas degvielas tirgotāju realizācijas apmērs turpina pieaugt

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas degvielas tirgotāju realizācijas apmērs turpina pieaugt zemo naftas produktu cenu dēļ, pastāstīja Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas (LDTA) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Stirāns.

Viņš norādīja, ka atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotajiem datiem par naftas produktu kopējo realizāciju šā gada pirmajos divos mēnešos mazumtirdzniecībā realizētās naftas produkcijas apmērs pieaudzis. Salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem diviem mēnešiem, 2016.gadā divos mēnešos realizētais naftas produktu apmērs pieaudzis par 7,8%, tostarp realizētu benzīna produktu apmērs - par 5,6%.

LDTA valdes priekšsēdētājs to skaidroja ar zemajām naftas produktu cenām. Degvielas tirgotājiem zemās naftas cenas ir izdevīgas tāpēc, ka uzņēmumu peļņa ir atkarīga nevis no degvielas cenas, bet gan pārdotā daudzuma.

Stirāns klāstīja, ka degvielas tirdzniecības nozarē ir ļoti sīva konkurence tāpēc, ka ir daudz komersantu un degvielas uzcenojums ir neliels. Līdz ar to turpinās konsolidācija nozarē - mazākas degvielas tirdzniecības kompānijas tiek pārpirktas vai pievienojas lielākiem degvielas tirdzniecības uzņēmumiem.

Taujāts par to, kā degvielas cenu dinamika Latvijā varētu attīstīsties turpmāk, asociācijas vadītājs atzīmēja, ka to prognozēt nevar, vienlaikus gan paužot cerības, ka tās nepieaugs.

LDTA ir sabiedriska organizācija, kas Latvijā apvieno juridiskas un fiziskas personas, lai veicinātu degvielas un citu naftas produktu tirdzniecības attīstību, kā arī veiktu citu statūtos minētu kopīgo darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu