«Trasta komercbankas» kreditori līdz šim pieteikuši prasības € 228 miljonu apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Likvidējamās AS «Trasta komercbanka» kreditori līdz šim pieteikuši prasības 228 miljonu eiro apmērā, intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» saka bankas likvidators Ilmārs Krūms.

Kreditoru pieteikšanās termiņš noslēgsies 17.jūnijā. Likvidators atzīst, ka nevar sniegt garantijas, vai bankas aktīvi un to realizācija segs visus kreditoru prasījumus. Sākotnējais vērtējums liecina, ka noguldītājiem vajadzētu atgūt visu summu, bet savu ieguldīto daļēji vai sliktākajā gadījumā pilnībā neatgūs bankas akcionāri, kā arī bankas subordinētajā kapitālā ieguldījušie.

Bankas noguldītājiem līdz šim izmaksātas valsts garantētās atlīdzības vairāk nekā 38 miljonu eiro apmērā. Par noguldījumu, kas pārsniedz 100 000 eiro, izmaksāšanu varēs runāt pēc bankas debitoru parādu atgūšanas rezultātiem, skaidro Krūms.

Bankas likvidators laikrakstam «Dienas Bizness» stāsta, ka pabeigta bankas kustamās un nekustamās mantas inventarizācija. Jau izsludinātas pirmās nekustamo īpašumu izsoles. Krūms atzīst, ka par nekustamo īpašumu izsoļu rezultātiem un īpašumu cenu ir pāragri runāt, jo tas būs atkarīgs no potenciālajiem pircējiem.

Savukārt kredītportfeļu izsoles varētu notikt ne ātrāk kā vasaras nogalē. «Trasta komercbankas» likvidators vērtē, ka bankas kredītportfelis ir problemātisks, jo debitori ar nodrošinājumu atrodas ne tikai Latvijā, bet arī Krievijā, Baltkrievijā, Ukrainā un Bulgārijā. Daži kredītņēmēji atsaukušies likvidatora aicinājumam pārkreditēties.

Likvidatora sākotnējais mērķis ir pabeigt bankas likvidāciju 1,5 līdz divu gadu laikā.

Kā ziņots, Eiropas Centrālā banka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas ierosinājuma 3.martā anulēja «Trasta komercbankas» licenci, bet 14.martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa atzina «Trasta komercbanku» par likvidējamu un par bankas likvidatoru iecēla zvērinātu advokātu Ilmāru Krūmu.

«Trasta komercbankas» likvidators no 14.marta līdz marta beigām bija atguvis 343 762 eiro.

«Trasta komercbankas» kopējie aktīvi marta beigās bija 297,88 miljoni eiro. Savukārt kopējās saistības marta beigās bija 276,66 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu