Apkure pārtraukta 5323 «Rīgas siltums» klientu jeb 69,4% no kopējā namu skaita

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Līdz ceturtdienai apkures padeve pārtraukta 5323 siltumapgādes uzņēmuma «Rīgas siltums» klientu jeb 69,4% no kopējā namu skaita.

Starp šiem klientiem ir 4327 dzīvojamās mājas, 134 izglītības iestādes un 20 ārstniecības iestādes. Savukārt 842 klienti ir iestādes vai biroji (nedzīvojamais fonds).

Pēc uzņēmumā paustā, jau daudzus gadus Rīgā nav neviena datuma, kad visos pilsētas namos tiek pārtraukta apkures sezona. Ēkās apkure tiek atslēga pēc dzīvokļu īpašnieku iniciatīvas, informējot par savu vēlmi namīpašnieku vai namu apsaimniekotāju, kas savukārt tālāk šo informāciju paziņo «Rīgas siltumam».

Kompānijā norādīja, ka Rīgā dzīvojamos namos uzstādīti automatizētie individuālie siltummezgli, kas ļauj siltumu patērēt racionāli un ekonomiski. Siltummezglos temperatūra iekštelpām ieregulēta atbilstoši iedzīvotāju vēlmēm, ņemot vērā āra gaisa temperatūras svārstības - āra gaisa temperatūrai kļūstot siltākai, siltummezgls automātiski samazina apkuri, vai atslēdz to, tādējādi samazinot siltumenerģijas patēriņu. Atbilstoši, kļūstot aukstākam, piemēram, naktīs vai vēsās dienās, kad āra gaisa temperatūra ir zema, apkure automātiski pieslēdzas.

«Rīgas siltums» ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir 900 kilometru, no kuriem 75% atrodas «Rīgas siltuma» īpašumā. Uzņēmuma akcionāri ir Latvijas valsts – 48,995%, Rīgas dome – 49%, «Enerģijas Risinājumi. RIX» – 2% un valsts uzņēmums «Latvenergo» – 0,005%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu