«Swedbank» uzņēmumu mikrokreditēšanas apjomi auguši par 40%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī «Swedbank» mikrokreditēšanas apjoms uzņēmumiem pieauga par 40%, sasniedzot 860 000 eiro, informēja banka.

Mikrokreditēšanā ietilpst vairāki risinājumi mazo uzņēmumu atbalstam, kuru summa ir līdz 15 000 eiro un kuriem kā nodrošinājums nepieciešams tikai īpašnieka galvojums. Tie ir viegli noformējami aizdevumi nelielu pamatlīdzekļu - lietota auto, biroja aprīkojuma, instrumentu, ierīču - iegādei vai apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

«Swedbank» mikrokreditēšanā ietilpst vairāki risinājumi mazajiem uzņēmumiem - mikrokredīti, overdrafts un overdrafts lauksaimniekiem.

«Pieredze liecina, ka maziem uzņēmumiem ir svarīga salīdzinoši nelielu summu aizdevumu pieejamība ar ērtiem saņemšanas nosacījumiem. Gada laikā esam padarījuši kredītus mazajiem uzņēmumiem vēl pieejamākus, paātrinot lēmuma pieņemšanas procesu. Tas rezultējās ievērojamā mikrokredītu apjomu pieaugumā,» saka «Swedbank» mazo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Paiders.

«Swedbank» klientu vidū ir 90 000 uzņēmumu jeb puse no Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem. 2015.gadā banka uzņēmumiem piešķīrusi jauno finansējumu 526 miljonu eiro apmērā, kas ir par 22% jeb 94 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Bankas īpašā prioritāte ir mazo uzņēmumu finansēšana, šā gada pirmajā ceturksnī mazajiem uzņēmumiem piešķirtā jaunā finansējuma apjoms kopumā pieauga par 20%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu