Rasnačs runā par nekustamā īpašuma nodokļa noteikšanu simboliskā apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) vienīgajam mājoklim pavisam atcelt nevajadzētu, bet to varētu noteikt simboliskā apmērā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Ministrs norādīja, ka nodokļi ir jāmaksā visiem, tādēļ par pilnīgu NĪN atcelšanu nevarētu runāt, bet NĪN slogs vienīgajam mājoklim būtu jārespektē.

Kā norādīja Rasnačs, plānoto kadastrālo vērtību maiņu NĪN aprēķināšanai vajadzētu veikt tā, lai NĪN pieaugums būtu samērīgs.

Kā ziņots, Finanšu ministrija (FM) patlaban analizē priekšlikumu par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam un risinājumu jautājumā sola šā gada rudenī.

Sabiedrības iniciatīvu portālā «Manabalss.lv» nepilna mēneša laikā savākti nepieciešamie paraksti par NĪN atcelšanu vienīgajam īpašumam. Iniciatīvas iesniedzēja Liāna Hiršsone raksta, ka ar šo iniciatīvu ierosina «atcelt NĪN vienīgajam īpašumam - dzīvesvietai, par piemēru ņemot visu ES dalībvalstu pozitīvo pieredzi, proti, NĪN vienīgajam īpašumam nepiemēro vai piemēro 0,1% likmes apmērā no nekustamā īpašuma vērtības».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu