Eurostat: Latvijā martā reģistrēts mazākais mazumtirdzniecības kāpums ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Mazumtirdzniecības apjoms Latvijā šā gada martā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 0,3%, kas ir mazākais kāpums no visām Eiropas Savienības (ES) valstīm, par kurām pieejama informācija, liecina ES statistikas biroja «Eurostat» jaunākie dati.

Lielākais mazumtirdzniecības apjoma pieaugums martā gada salīdzinājumā fiksēts Rumānijā - par 18,4%, Luksemburgā - par 14,8%, Bulgārijā - par 6,2% un Īrijā - par 6,1%.

Savukārt kritums reģistrēts vienīgi Dānijā - par 4,9%, Beļģijā - par 2,2%, Slovēnijā - par 0,2% un Maltā - par 0,1%.

Lietuvā mazumtirdzniecība martā pieauga par 4,6%, bet Igaunijā - par 2,5%.

Visās ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums martā, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 2,4%, bet eirozonā - par 2,1%.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apjoms ES valstīs samazinājās par 0,7%, bet eirozonā - par 0,5%.

Straujākais mazumtirdzniecības apjoma kritums mēneša salīdzinājumā martā reģistrēts Portugālē - par 5,2%, Dānijā - par 3,9% un Igaunijā - par 1,8%.

Toties lielākais mazumtirdzniecības pieaugums fiksēts Somijā - par 1,1%, Slovākijā - par 0,9% un Bulgārijā - par 0,8%.

Latvijā mazumtirdzniecības apjoms martā mēneša salīdzinājumā saruka par 0,1%, bet Lietuvā reģistrēts kritums par 0,2%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu