Skolēniem par darbu vasarā milzu interese; pieteikšanās sistēma «uzkaras»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Šodien Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sāka skolēnu elektronisko pieteikumu reģistrāciju dalībai nodarbinātības pasākumā vasaras brīvlaikā, un pirmajā stundā šo iespēju izmantoja vairāk nekā 1200 skolēnu.

Lietotāju skaits pirmajās stundās bija sasniedzis 25 000, tāpēc elektroniskās reģistrācijas sistēma tika pārslogota, un tās darbība būtiski palēninājās. Daudziem lietotājiem ar pirmo reizi neizdevās pieslēgties, viņiem nācās mēģināt vēlreiz vēlāk.

Elektronisku pieteikumu reģistrācija dalībai vasaras nodarbinātības pasākumā šogad notiks līdz 16.augustam, visi skolēni, kuri vēlēsies piereģistrēties, to varēs izdarīt. NVA īstenotajā vasaras nodarbinātības pasākumā var piedalīties skolēni vecumā no 15 līdz 20 gadiem, kuri mācās vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs.

Šogad iespēju strādāt vasaras brīvlaikā NVA plāno piedāvāt kopumā 4128 skolēniem.

Pirms skolēns sāks darbu, NVA filiāle organizēs pretendentu atlases. Skolēni tiksies ar darba devējiem, kuri, izvērtējot katra skolēna atbilstību darba prasībām, izvēlēsies sev piemērotākos darbiniekus.

Par atlases laiku pie darba devēja informēs NVA filiāles pārstāvis, kas sazināsies ar skolēnu. Informācija par atlasēm pie darba devēja būs publicēta arī NVA mājaslapā un izvietota uz informatīvā dēļa katrā NVA filiālē. Tāpēc pasākumam piereģistrējies skolēns, ja viņu ieinteresēs atlase pie kāda no darba devējiem, varēs pieteikties tai patstāvīgi, negaidot uzaicinājumu no NVA filiāles darbinieka. Uz atlasi skolēnam noteikti būs jāņem līdzi dzīvesgājuma apraksts.

Skolēnam ir jāreģistrējas tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā viņš vēlas strādāt. Pēc elektroniska pieteikuma saņemšanas NVA darbinieki reģistrācijas rindas secībā sazināsies ar skolēniem un informēs par ierašanās laiku NVA filiālē, lai saņemtu norīkojumu dalībai pasākumā vai piedalītos atlasē pie darba devēja. Ja skolēns par iespēju šovasar strādāt ir jau iepriekš vienojies ar kādu no darba devējiem un to ir apliecinājis savā pieteikumā, NVA filiāles darbinieks sazināsies ar viņu, tiklīdz viņa pieteikums tiks reģistrēts un saskaņots ar darba devēju.

Iespēja strādāt valsts līdzfinansētajās darba vietās skolēniem būs no 1.jūnija līdz 31.augustam, viena skolēna nodarbinātības ilgums pasākumā - līdz diviem mēnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu