Tallinas lidostā sāk plašus rekonstrukcijas darbus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Igaunijas lidostu operatorkompānija «Tallinna Lennujaam» sākusi Tallinas lidostas paplašināšanas un rekonstrukcijas darbus, no kuriem lielākā daļa tiks veikti naktīs un, visticamāk, neietekmēs regulāros reisus, pirmdien vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

ERR norādīja, ka reisi, kas kavēsies, laika posmā no pulksten 0.30 līdz 6.00, iespējams, tiks novirzīti uz lidostām Helsinkos un Rīgā, jo plānotie darbi skar ikdienā izmantojamo infrastruktūru.

Plānoto darbu dēļ vairākkārt tiks veiktas skrejceļa garuma izmaiņas, no kurām pirmās tiks veiktas otrdien, kad to saīsinās no 3070 līdz 2570 metriem.

«Tallinna Lennujaam» valdes loceklis Lauri Bambuss sacīja, ka kompānija darīs visu iespējamo, lai rekonstrukcijas darbi netraucētu ceļotājus. Viņš norādīja, ka šis ir viens no sarežģītākajiem projektiem, kāds pēdējo gadu laikā īstenots Igaunijā, jo nepārtraukti jādomā arī par drošību.

Gaidāms, ka būvdarbi turpināsies pusotru gadu. To laikā plānots nomainīt pirms 20 gadiem ieklāto Tallinas lidostas skrejceļa segumu, skrejceļu pagarināt līdz 3480 metriem un uzlabot piebraucamos ceļus un citu lidostas infrastruktūru ap lidostas termināli. Darbu laikā lidostas infrastruktūra tiks aprīkota ar modernākajām tehnoloģijām.

Daļa no būvdarbiem palīdzēs uzlabot lidostas vides profilu. Tas ietver teritoriju, kas jāatbrīvo no ledus, pielāgošanu mūsdienu standartiem un dzinēju izmēģinājumu zonas izveidi saskaņā ar jaunāko regulējumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu