Puertoriko aptur parāda daļas atmaksu

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Puertoriko apturējusi valsts parāda daļas - 422 miljonu dolāru - atmaksu pēc neveiksmīgām sarunām par salas ekonomiskās situācijas atvieglošanu, svētdien paziņoja gubernators Alehandro Garsija-Padilja.

Sanhuana nevar maksāt kreditoriem laikā, kad tai ir jāfinansē valsts sektora algas, veselības un izglītības budžets, sacīja gubernators, piebilstot: ja šīs jomas tiks pamestas novārtā, tas var izraisīt «humānu krīzi».

Puertoriko jau desmit gadus atrodas recesijas stāvoklī un gada sākumā paziņoja par dažu parādu maksājumu defoltu.

Neraugoties uz pamatīgu tēriņu apcirpšanu un dažām politikas reformām, tā nav spējusi apturēt budžeta deficīta pasliktināšanos.

Garsija-Padilja sacīja, ka nevēlas tautsaimniecības glābšanas programmu, bet tikai legālu iespēju restrukturizēt esošo parādu.

Lai tas varētu notikt, ASV Karību teritorijai ir nepieciešama ASV Kongresa rīcība, tomēr partiju politikas dēļ vajadzīgie soļi netiek sperti, skaidroja gubernators.

Nākamais parāda maksājums 1,9 miljardu dolāru apmērā ir jāveic jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu