Martā elektrības patēriņš Latvijā audzis par 3%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šā gada martā Latvijā tika patērētas 643 402 megavatstundas (MWh) elektroenerģijas, kas ir par 3% vairāk nekā šā gada februārī, liecina AS «Augstsprieguma tīkls» apkopotā informācija. Savukārt, salīdzinot ar 2015.gada martu, elektroenerģijas patēriņš Latvijā palielinājās par 1%.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem, martā Daugavas ūdenīgums bija 117% apmērā no mēneša normas, kā rezultātā hidroelektrostacijās saražotās elektroenerģijas apjoms turpināja palielināties par 23%, bet, salīdzinot ar 2015.gada martu, kāpums bija par 21%.

Arī termoelektrostacijas palielināja saražotās elektroenerģijas apjomu - bija vērojams kāpums par 45%, bet, salīdzinot ar 2015.gada martu, kāpums bija 61% apjomā.

Tā rezultātā vietējie Latvijas elektroenerģijas avoti saražoja 577 095 MWh, kas ir par 23% vairāk nekā februārī, bet salīdzinājumā ar 2015.gada martu tas ir samazinājums par 6%.

Importētās elektroenerģijas apjoms, kas tika importēts no trešajām valstīm, pieauga par 6% salīdzinājumā ar februāri un bija vien 35 025 MWh, bet, salīdzinājumā ar 2015.gada martu - pieauga par 22%.

Importētās elektroenerģijas apjoma palielinājums no trešajām valstīm skaidrojams ar to, ka darbu sāka Zviedrijas un Lietuvas starpsavienojums, kas, lai arī nedarbojās periodā no 18. līdz 29.martam, tomēr spēja pārvadīt pietiekamu lētās Ziemeļvalstu elektroenerģijas apjomu, lai varētu izkonkurēt trešo valstu elektroenerģiju un sekmēt cenas nepalielināšanos Baltijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu