Kučinskis: Latvija ir reģionā, kas var kļūt par vienu no spēcīgākajiem IKT centriem Eiropā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvija atrodas reģionā, kuram ir liels potenciāls kļūt par vienu no informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) jomā spēcīgākajiem centriem Eiropā, piektdien Vācijā, atklājot uzņēmēju paneļdiskusiju «Jaundibinātu uzņēmumu ietekme uz mūsu ekonomikām nākotnē - diskusija sākas ar Berlīni un Rīgu», pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis.

Pasākuma laikā viņš norādīja, ka Latvijas ekonomikas konkurētspēja ir balstīta uz produktivitātes pieaugumu – tehnoloģiskiem faktoriem, ražošanas efektivitāti un inovācijām. Šā gada sākumā 28 Latvijas 'startup' uzņēmumu komūnas dalībnieki apvienojušies un izveidojuši «Latvijas Start-up uzņēmumu asociāciju».

«Kopumā digitālā infrastruktūra ieņem nozīmīgu vietu Latvijas ekonomikā – mūsu sabiedrība gan privātajā, gan valsts sektorā izbauda priekšrocības, ko sniedz relatīvi lētās platjoslas interneta izmaksas un interneta pieslēguma ātrums,» pauda premjers.

Pēc Valsts kancelejā paustā, lai gan IKT sektors veido tikai 3,8% no Latvijas iekšzemes kopprodukta, tā ietekme uz sabiedrību un valsti kopumā ir būtiska – Latvijas IKT sektorā strādā vairāk nekā 5000 kompāniju, bet nodarbināto skaits pārsniedz 26 tūkstošus. IKT nozare 2014.gadā nomaksājusi apmēram 6% no valstī iekasētajiem nodokļiem.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka Kučinskis ceturtdien, 28.aprīlī, un piektdien uzturas darba vizītē Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu