«New Rosme» zaudējumi pērn - € 710 200

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Sieviešu apakšveļas ražotāja «New Rosme» zaudējumi pērn bija 710,2 tūkstoši eiro jeb par 4,5% mazāk nekā gadu pirms tam, savukārt tā apgrozījums samazinājās līdz 5,229 miljoniem eiro jeb par 30,8%, liecina datubāzē «Lursoft» pieejamais kompānijas finanšu pārskats.

Vadības ziņojumā teikts, ka 2015.gadā kompānija turpināja noieta tirgu pārpozicionēšanu no Krievijas uz Eiropas Savienības (ES) un ASV tirgiem. Tāpat uzņēmums turpināja pozīciju nostiprināšanu Baltijas valstu tirgos, atverot divus jaunus veikalus Lietuvā un vienu Latvijā.

Visa pārskata gada garumā, turpinoties ekonomikas un patēriņa lejupslīdei Krievijā, «New Rosme» optimizēja izmaksas. Optimizējot procesus un saglabājot ražošanas apjomus, uzņēmums ir samazinājis darbinieku skaitu.

Vadība informē, ka pagājušajā gadā uzsākta sadarbība ar potenciāli nozīmīgiem klientiem Vācijā, Čehijā un Ungārijā. Tāpat veikta tirgus izpēte Polijas tirgū, apzināti tirgus noieta kanāli un potenciālie «New Rosme» produkcijas pārstāvji.

2016.gadā kompānija plāno veicināt turpmāko izaugsmi un attīstību, kā arī sasniegt biznesa mērķi - turpmāku pieaugumu ES tirgū, kā arī eksporta tirgos ārpus tās. Tiek plānots arī turpināt attīstīt veikalu tīklu Lietuvā, savukārt 2016.gada pavasara kolekciju uzņēmuma produkcijā ir iekļautas kolekcijas un modeļi, kuri izstrādāti, ņemot vērā ES tirgus prasības.

«New Rosme» ir viens no lielākajiem sieviešu apakšveļas ražotājiem Baltijas valstīs, kurš izveidots uz valsts uzņēmuma «Rosme» bāzes, kura darbība uzsākta 1952.gadā, liecina vadības ziņojums. 1993.gadā, saskaņā ar Ministru kabineta privatizācijas plānu, uzņēmums «Rosme» tika pārdots Zviedrijas kompānijai «Swegmark Invest», kura kļuva par «New Rosme» īpašnieku. Tai pieder 100% uzņēmuma kapitāla.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu