Biedrība: transporta un loģistikas sektorā vērojama strauja lejupslīde

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Transporta un loģistikas sektorā šogad vērojama strauja lejupslīde, pastāstīja biedrības «Baltijas Asociācija - transports un loģistika» vadītāja Inga Antāne.

Antāne sacīja, ka gads transporta un loģistikas sektorā sācies atbilstoši prognozētajam - gan Ventspils, gan Rīgas ostas, gan «Latvijas dzelzceļa» apgrozījums ir samazinājies un turpina samazināties.

Salīdzinot ar 2015.gada pirmajiem trīs mēnešiem, Ventspils ostas kopējās kravas apjoms krities par 17%, bet Rīgas ostas - par 14%, piebilda Antāne.

Biedrība cer, ka situāciju uzlabos Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu sadarbības formāts 16+1, pie kā asociācija sāka strādāt jau pagājušajā gadā. Turklāt 16.maijā notiks Satiksmes ministrijas pārstāvju un uzņēmumu konference, kurā iespējams izdosies izvedot sadarbību ar Ķīnu un citām valstīm.

Antāne pastāstīja, ka būtiski nozares uzņēmumu darbu ietekmēs arī jaunie Dzelzceļa likuma grozījumi, kas stājās spēkā 10.martā. Liels darbs būs jāiegulda jaunās dzelzceļu infrastruktūras maksas aprēķināšanas metodikas izstrādē un saskaņošanā ar nozares pārstāvjiem.

Negatīvā tendence iespējams saglabāsies un kravu apjoms kritīsies, tomēr uzņēmumi savu iespēju robežās dara visu, lai piesaistītu kravu un termināli nebūtu tukši, piebilda Antāne.

Biedrība «Baltijas Asociācija - transports un loģistika» ir dibināta 2006.gadā un apvieno Ventspils brīvostā strādājošos komersantus. Atbilstoši datubāzē «Lursoft» pieejamajam 2014.gada biedrības pārskatam tās biedri ir « Baltijas Ekspresis», «Kālijas parks», «Latvijas Naftas tranzīts», «Ostas flote», «PKL flote», «Ventbunkers», «Ventspils Grain Terminal», «Ventspils tirdzniecības osta» un «Mineral-Trans-Serviss».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu