Par pārkāpumiem VID pirmajā ceturksnī sākti 59 kriminālprocesi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Par pārkāpumiem valsts ieņēmumu jomā Valsts ieņēmumu dienests (VID) šī gada pirmajā ceturksnī sācis 59 kriminālprocesus, kas ir par 29 kriminālprocesiem vairāk nekā 2015.gada pirmajā ceturksnī, liecina VID pirmā ceturkšņa darbības rezultāti.

Tajā skaitā par izvairīšanos no nodokļiem un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas sākti 36 kriminālprocesi (pērn pirmajā ceturksnī - 15), par krāpšanu - pieci kriminālprocesi (pērn - divi), bet vēl divi kriminālprocesi sākti par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu (pērn - divi).

Kriminālvajāšanas sākšanai par pārkāpumiem valsts ieņēmumu jomā pirmajā ceturksnī nosūtīti 18 kriminālprocesi, kas ir par četriem kriminālprocesiem mazāk nekā 2015.gada pirmajā ceturksnī.

Tajā skaitā 11 kriminālprocesi kriminālvajāšanas sākšanai nosūtīti par izvairīšanos no nodokļiem un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas (pērn pirmajā ceturksnī - 17), divi kriminālprocesi - par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu (pērn - viens).Viens kriminālprocess nosūtīts kriminālvajāšanai par VID amatpersonu un darbinieku prettiesisku rīcību (pērn - neviens).

Kriminālvajāšanas sākšanai nosūtītajos kriminālprocesos konstatēto valstij nodarīto zaudējumu apjoms pirmajā ceturksnī bija 3,055 miljoni eiro (pērn pirmajā ceturksnī - 2,425 miljoni eiro).

Tāpat VID pirmajā ceturksnī pieņēmis sešus lēmumus par procesa uzsākšanu piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanai juridiskajām personām (pērn - 10). Pieņemti seši lēmumi par mantas atzīšanu par noziedzīgi iegūtu (pērn - četri). Manta, kas atzīta par noziedzīgi iegūtu un ieskaitīta valsts budžetā, pirmajā ceturksnī bija 778 140 eiro apmērā (pērn - 95 180 eiro).

Pirmajā ceturksnī valsts ieņēmumu jomā atklāta un pārtraukta divu organizētu noziedzīgu grupējumu darbība (pērn - četru).

Atklāto un pārtraukto organizēto noziedzīgo grupējumu darbības rezultātā konstatēto valstij nodarīto zaudējumu apjoms, gadījumos, kad to ir iespējams aprēķināt, pirmajā ceturksnī bija 4,656 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu