Lēmumi par VID darbinieku rotāciju tiks pieņemti tuvākajās dienās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Patlaban vēl nav pieņemti visi lēmumi par plānoto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rotāciju, un tas notiks vai nu piektdien, vai nākamās nedēļas sākumā, žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

«Tie nav mani vienpersoniski lēmumi, par to tiek runāts arī ar finanšu ministri un premjeru, tāpēc pagaidām vēl visi punkti uz «i» nav salikti,» sacīja Pētersone.

Viņa norādīja, ka lēmumi tiks pieņemti vai nu rīt, vai nākamās nedēļas pašā sākumā, un par tiem tiks paziņots kopīgā preses brīfingā ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Tāpat Pētersone norādīja, ka maldīgas ir runas par to, ka darbinieku rotēšana uz citām iestādēm būtu VID vēlme atbrīvoties no negodprātīgiem darbiniekiem.

«Tie darbinieki, par kuriem ir aizdomas kādā negodprātīgā rīcībā, netiks pārcelti uz citām struktūrām, bet visas ar viņiem saistītās pārbaudes notiks VID iekšienē,» uzsvēra Pētersone.

VID Finanšu policijas Iekšējās drošības daļa jau tagad strādā ar tiem darbiniekiem, par kuriem ir aizdomas kādā negodprātīgā rīcībā, norādīja Pētersone, uzsverot, ka šis darbs tiks turpināts un, ja aizdomas apstiprināsies ar konkrētiem pierādījumiem, tas beigsies ar disciplinārlietu vai krimināllietu.

«Savukārt rotācijas ir paredzētas, lai, pirmkārt, nodotu savu pozitīvo pieredzi citām valsts iestādēm un pārņemtu pieredzi no citām iestādēm. Otrkārt, ilgstoši strādājot vienā vietā, rodas ciešas saites gan ar kolēģiem, gan cilvēkiem, ar kuriem šis darbs saistīts. Tādējādi šīs rotācijas minimizēs iespējamos nākotnes korupcijas riskus,» stāstīja Pētersone, piebilstot, ka rotācijai būs pakļauti tie darbinieki, par kuriem nav iegūti pierādījumi, ka būtu izdarīti kādi nopietni pārkāpumi.

Iepriekš Pētersone finanšu ministrei iesniedza Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdeva Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Reizniece-Ozola arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

Rotācijā būs iesaistīti vairāk nekā 20 VID struktūrvienību vadītāju un vietnieku, kā arī citu darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu