«Lufthansa» pēc Briseles teroraktiem atliek lēmumu par «Brussels Airlines» iegādi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Vācijas aviosabiedrība «Lufthansa» pēc Briseles teroraktiem ir atlikusi lēmuma pieņemšanu par Beļģijas aviokompānijas «Brussels Airlines» iegādi līdz septembra sākumam, trešdienas vakarā paziņoja «Lufthansa» vadība.

Šī lēmuma atlikšana ļaus «Brussels Airlines» atsākt reisus pēc martā notikušajiem spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumiem Briseles Zaventemas starptautiskajā lidostā un Briseles metro stacijā, kuros nogalināti 32 cilvēki, teikts «Lufthansa» paziņojumā.

"Mūsu kolēģi «Brussels Airlines» pašlaik velta visu savu enerģiju un resursus, lai atjaunotu uzticamas lidojumu operācijas saviem klientiem pašu lidostā pēc šiem briesmīgajiem uzbrukumiem,» paziņoja «Lufthansa» vadītājs Karstens Špors.

"Tas ir liels izaicinājums pašreizējos drošības apstākļos, un tam tagad jābūt prioritātei,» teica Špors.

Aviokompānijai «Lufthansa» jau pieder 45% no «Brussels Airlines». Pēc 22.martā notikušajiem teroraktiem «Brussels Airlines» pārveda dažas lidmašīnas uz Vācijas lidostām.

«»Lufthansa» un «Brussels Airlines» ir vienojušās par vēl trim mēnešiem pagarināt termiņu, līdz kuram «Lufthansa» ir jāizlemj par iespēju pilnībā iegādāties «Brussels Airlines» mātesfirmu «SN Airholding»,» piebilda Vācijas aviokompānija.

Saskaņā ar pastāvošu vienošanos «Lufthansa» līdz jūnija sākumam ir jāpieņem lēmums, ar kuru tā varētu iegādāties atlikušos 55% no «SN Airholding».

"Šis termiņš tagad ir pagarināts līdz augusta beigām,» piebilda «Lufthansa».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu