SM pieņems LP valdes atlūgumus; risinās uzņēmuma darba nodrošināšanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Satiksmes ministrija (SM) pieņems valsts uzņēmuma «Latvijas Pasts» (LP) valdes atlūgumus, sacīja ministrijas valsts sekretāra vietnieks un LP kapitāldaļu turētājs Dins Merirands.

Viņš atzina, ka akcionāram nekas cits šajā situācijā neatliek.

Taujāts, kā uzņēmums turpinās darbu bez valdes, Merirands norādīja, ka tuvākajās stundās sekos informācija.

Piektdien pēcpusdienā paredzēta LP akcionāru sapulce.

Aģentūra BNS jau rakstīja, ka LP valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs iesniedzis atlūgumu. Tāpat par atkāpšanos paziņojumus iesnieguši pārējie uzņēmuma valdes locekļi.

Kompānijas valdē strādā arī Arnis Gulbis, Egons Strazdiņš un Ilze Bagatska.

Vēstīts arī, ka SM piektdien spriež par tālāko rīcību saistībā ar veikto pārbaudi LP, kurā atklāti daudz pārkāpumu.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis iepriekš pauda, ka pārbaudē konstatēta patvaļa un «daudz un dažādi pārkāpumi», tostarp tādi, uz kuriem iepriekš norādījusi Valsts kontrole.

Augulis iepriekš norādījis, ka SM saņēmusi ziņas par «dažādiem pārkāpumiem un nejēdzībām» attiecīgajā uzņēmumā, tostarp saistībā ar prēmijām un komandējumiem, tāpēc nolemts LP veikt pārbaudi.

LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu