VID apķīlā «East-West Transit» īpašumus nodokļu parāda dēļ

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Degvielas tirgotājam «East-West Transit», kas strādā ar zīmolu «Latvijas Nafta», ir nodokļu parāds, tādēļ Valsts ieņēmumu dienests (VID) apķīlājis uzņēmuma īpašumus.

Datubāzē «Lursoft» pieejamajā VID lēmumā teikts, ka

nodokļu auditā aprēķināti «East-West Transit» maksājumi samaksai budžetā 224,8 tūkstošu eiro apmērā,

tostarp papildus aprēķinātā pievienotās vērtības nodokļa summa 156,9 tūkstoši eiro, soda nauda 41,3 tūkstoši eiro un nokavējuma nauda 26,6 tūkstoši eiro.

Dienesta ieskatā ir lietderīgi un samērīgi uzlikt atsavināšanas aizliegumu CSDD reģistrētajam transportlīdzeklim un ierakstīt zemesgrāmatā ķīlas tiesības atzīmi «East-West Transit» reģistrētajiem nekustamajiem īpašumiem, jo būs nodrošināta papildus aprēķināto maksājumu iemaksa valsts budžetā.

Tādējādi uzlikts atsavināšanas aizliegums «East-West Transit» reģistrētajai automašīnai «Subaru Impreza» (2007.gads), zemesgrāmatā ierakstītas ķīlas tiesības 224,8 tūkstošu eiro apmērā vairākiem uzņēmuma reģistrētajiem nekustamajiem īpašumiem Rīgā, Jūrmalā, kā arī Gulbenes, Lubānas, Siguldas, Garkalnes, Dagdas un Rūjienas novadā.

Vienlaikus kompānijai piemērots aizliegums komercķīlas reģistrācijai, pārreģistrācijai, pārjaunošanai un grozīšanai.

Uzņēmuma vadības komentāru aģentūras BNS otrdienas pievakarē iegūt neizdevās.

«East-West Transit» galvenie darbības veidi ir degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecība, kā arī degvielas mazumtirdzniecība. «East-West Transit» ir tiesības izmantot «Latvijas Nafta» preču zīmi. 2014.gadā kompānija strādāja 143,828 miljonu eiro apgrozījumu un guva 220,4 tūkstošu eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu