Valdība līdz gada beigām izveidos padomes valsts lielajās kapitālsabiedrībās

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Valdība sēdē otrdien apņēmās līdz gada beigām izveidot padomes valsts lielajās kapitālsabiedrībās.

Uzņēmumos «Latvijas Valsts meži», «Latvijas Dzelzceļš», «Latvijas Pasts», starptautiskā lidosta «Rīga» un «Latvijas Autoceļu uzturētājs» padomes jāizveido līdz šā gada 31.maijam. «Latvenergo» padome jāizveido līdz šā gada 30.septembrim.

Savukārt kompānijās «Valsts Nekustamie īpašumi», «Augstsprieguma tīkls», «Latvijas Loto», «Ceļu satiksmes drošības direkcija», «Latvijas Gaisa satiksme» un «Pasažieru vilciens» padomēm jābūt izveidotām līdz 31.decembrim.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sēdē pauda, ka tieši padomju izveide valsts lielajās kapitālsabiedrībās ir viens no sarežģītākajiem jautājumiem saistībā ar Latvijas plānoto iestāšanos Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD).

Ministrs norādīja, ka aprīļa sākumā paredzēta tikšanās ar OECD pārstāvjiem, un lūdza satiksmes, ekonomikas un zemkopības ministrus uz šo tikšanos deleģēt pārstāvjus vismaz valsts sekretāra vietnieku vai parlamentāro sekretāro līmenī, lai paustu OECD Latvijas apņemšanos izveidot padomes lielajās kapitālsabiedrībās.

Padomes jāizveido šā gada laikā tāpēc, ka tā rekomendējusi OECD.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu