«Madara Cosmetics» pagaidām neplāno atvērt veikalus ārpus Latvijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas kosmētikas ražotājs «Madara Cosmetics» pagaidām neplāno atvērt veikalus ārvalstīs, atzina direktors Uldis Iltners.

«Nav bijis plāna «Madara» zīmola veikalus masveidā atvērt ārpus Latvijas. Ir bijuši pāris eksperimenti, bet ne pārāk veiksmīgi. Lai ekonomiski būtu pamatota šādu veikalu atvēršana ārpus Latvijas, zīmola atpazīstamībai būtu jābūt ļoti lielai,» sacīja Iltners.

Tāpat viņš piebilda, ka ārvalstīs cenu līmenis, piemēram, telpu īrei, ir nesalīdzināmi augstāks kā Latvijā, līdz ar to zīmolam ir jābūt ļoti atpazīstamam, lai spētu šīs izmaksas segt. Tādējādi «Madara Cosmetics» produkcija ārvalstīs tiek tirgota citos kosmētikas veikalos.

Iltners arī atzīmēja, ka Latvija ir uzņēmuma mājas tirgus, zīmola izcelsmes vieta, tādēļ kompānija vēlas maksimāli labi prezentēt sevi mājas tirgū.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka 2015.gadā «Madara Cosmetics» kāpināja apgrozījumu, sasniedzot 3,9 miljonus eiro. Savukārt 2014.gadā «Madara Cosmetics» strādāja ar 3,025 miljonu eiro apgrozījumu un guva 410,5 tūkstošu eiro peļņu.

«Madara Cosmetics» ir dibināts 2006.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 106,7 tūkstoši eiro. Kompānijas kapitālā lielākie īpašnieki ar 28% ir Uldis Iltners un arī Lote Tisenkopfa. Rīgā ir trīs «Madara» zīmola veikali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu