Pēdējos trīs gados 32 VID darbinieki bijuši iesaistīti noziedzīgos grupējumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēdējos trīs gados 32 Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki no dažādām struktūrvienībām bijuši iesaistīti kādos noziedzīgos grupējumos, raidījumā «1 pret 1» norādīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone. Vienlaikus viņa pauda, ka daudzas lietas ap VID ir koncentrētas nepelnīti - viņasprāt, kolektīvs ir darījis daudz, lai uzlabotu labticīgā nodokļu maksātāja apkalpošanu.

Pētersone atzina, ka nereti kāds bijušais vai esošais VID darbinieks ir iesaistīts kādos noziedzīgos gupējumos - darbībās, un «tas ir skumīgi». Tomēr visos gadījumos ir sākti kriminālprocesi un personas ir atbrīvotas no darba. «Esam juridiski korekti virzījušies, lai no šiem darbiniekiem atbrīvotos,» sacīja Pētersone.

VID vadītāja pauda pārliecību, ka lielākā daļa dienesta darbinieku strādā godprātīgi.

Runājot par plānoto VID svarīgāko struktūrvienību vadītāju rotāciju, Pētersone uzsvēra, ka šobrīd nevar nosaukt, kurš darbinieks uz kuru amatu rotēs. «Pieļauju, ka kāds no cilvēkiem paliek amatā. Neesmu gatava diskutēt, kuru uz kuru amatu rotēt. Nav struktūrvienību vadītāji kaut ko publiski nogrēkojušies, lai es viņus sodītu,» pauda Pētersone.

Plānoto rotāciju viņa vēl pārrunās ar pārvalžu vadītājiem, vēlāk ar ministri un tikai viedokli paudīs publiski.

Jau ziņots, ka VID ģenerāldirektore finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdevusi Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Tuvākajā laikā Reizniece-Ozola arī uzdevusi veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

Reizniece-Ozola iepriekš norādīja, ka patlaban nevar komentēt, vai šī rotācija tiks veikta arī reģionālajās struktūrvienībās, taču pilnīgi noteikti tā ir jāveic svarīgākajās struktūrās, proti, Finanšu policijas pārvaldē, Muitas policijas pārvaldē, Nodokļu kontroles pārvaldē un Nodokļu parādu piedziņas pārvaldē. Ja Pētersone redzēs nepieciešamību veikt plašākas rotācijas, viņa tās var īstenot, sacīja Reizniece-Ozola.

Pētersone, taujāta, vai šāda rotācija nozīmēs, ka struktūrvienību vadītāji varēs zaudēt darbu vai tikai tiks norīkoti darbā citā dienesta struktūrā, arī iepriekš sacīja, ka tas vēl ir jāanalizē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu