«Statoil Fuel & Retail Latvia»: Latvijā zemākās degvielas cenas Baltijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Salīdzinot vidējās degvielas mazumtirdzniecības cenas Baltijas valstīs, šonedēļ Latvijā pieejams gan lētākais benzīns, gan dīzeļdegviela, informēja «Statoil Fuel & Retail Latvia» Degvielas kategorijas vadītājs Armands Žubulis.

Turklāt vidējā dīzeļdegvielas cenu atšķirība Latvijā un Igaunijā šobrīd esot jau vairāk nekā desmit centi.

Kā skaidro uzņēmumā, pēdējā laikā Latvijas degvielas uzpildes stacijās, jo īpaši tuvāk robežai, aizvien biežāk dzirdamas sarunas igauņu valodā. Iemesls tam esot fakts, ka 2016. gads iesācies ar akcīzes nodokļa pieaugumu degvielai ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā. Sākot ar februāri, akcīzes nodoklis benzīnam Igaunijā pieaudzis par 4,2 centiem, bet dīzeļdegvielai - pat par 5,5 centiem.

Tāpat degvielas tirgotājs norāda, ka nedz Igaunijā, nedz Lietuvā degvielas cenā netiek iekļauts transportlīdzekļu ekspluatācijas nodoklis. Tāda nodokļa nedz Igaunijā, nedz Lietuvā vieglajiem transportlīdzekļiem nemaz nav. Tas, ka šāds nodoklis abās valstīs pastāv, ir vairāku gadu laikā izveidojies mīts.

Eiropas Komisijas apkopotie dati par degvielas cenām Eiropā 2015. gadā parāda, ka 2015. gadā Latvijā bija ceturtās zemākās benzīna cenas Eiropas Savienībā (ES) un otrās zemākās starp Baltijas valstīm, savukārt dīzeļdegviela Latvijā bija otra lētākā ES un lētākā starp Baltijas valstīm.

Kā ziņots, šogad palielināts akcīzes nodokli naftas produktiem arī Latvijā.

Akcīzes nodokļa likmi svinu nesaturošajam benzīnam šogad palielinās no 411,21 eiro līdz 436 eiro par 1000 litriem, dīzeļdegvielai no 332,95 eiro līdz 341 eiro par 1000 litriem un sašķidrinātajām naftas gāzēm no 161 eiro līdz 206 eiro par 1000 kilogramiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu