Rīgas pašvaldība aizņemsies ap € 40 miljoniem pilsētas labiekārtošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Rīgas pašvaldība ņems aizdevumu ap 40 miljonu eiro apmērā izglītības iestāžu ēku un to teritoriju labiekārtošanai, kā arī atsevišķu ielu posmu segumu atjaunošanai, iekškvartālu renovācijai un tilta pār Bieķengrāvi izbūvei, tā šodien lēma Rīgas dome.

Tostarp

3,23 miljoni eiro nepieciešami iekškvartālu renovācijas darbiem.

2,4 miljoni nepieciešami virtuves bloku, sporta zāļu renovācijai, ugunsaizsardzības sistēmu izbūvei, kā arī ūdens un kanalizācijas tīklu nomaiņai noteiktās pašvaldības izglītības iestādēs. Tā, piemēram, virtuves bloku renovāciju veiks Rīgas 37.vidusskolā, Rīgas 81., 192., 57., 153.pirmsskolas izglītības iestādēs (PII), PII «Cielaviņa», kā arī Rīgas Grīziņkalna pirmsskolā. Sporta zāles renovēs Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, Rīgas Ķengaraga vidusskolā, Rīgas 80. un 75.vidusskolās. Ugunsaizsardzības sistēmas izbūvēs Rīgas 46.vidusskolā, Rīgas Rīnūžu vidusskolā un citās pašvaldības izglītības iestādēs. Tikmēr ūdens un kanalizācijas tīklus nomainīs Rīgas 5.speciālajā internātpamatskolā, Rīgas PII «Zvaniņš» un Rīgas 44.PII.

4,6 miljonus aizņemsies energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem noteiktās izglītības iestādēs,

piemēram, Rīgas 256.PII, Rīgas PII «Sprīdītis» un Rīgas PII «Dzintariņš» un citās, bet 4,44 miljonus - rotaļlaukumu, žogu izbūvei un teritoriju labiekārtošanas darbiem noteiktās izglītības iestādēs, piemēram, Rīgas 22.vidusskolā, Rīgas 112., 123., 241. un 242.PII un citās.

Vēl 2,3 miljonus eiro plānots aizņemties izlases veida renovācijas darbiem vairākās izglītības iestādēs, bet 6,2 miljonus eiro - piecu izglītības ēku - Rīgas Centra humanitārā vidusskola, Natālijas Draudziņas vidusskola, Rīgas 6.vidusskola, Friča Brīvzemnieka pamatskola un Rīgas Austrumu vidusskola - renovācijai. Visās skolās, izņemot 6.vidusskolu, notiks renovācijas otrās kārtas darbi.

Vēl sešus miljonus eiro plānots aizņemties daudzfunkcionālu sporta un atpūtas stadionu izbūvei pie Rīgas Juglas vidusskolas un Rīgas 84.vidusskolas.

Tikmēr

Brīvības ielas posma seguma atjaunošanai un Lāčplēša ielas seguma atjaunošanai kopā ar veloceliņa izbūvi plānots aizņemties 6,6 miljonus eiro.

Satiksmes departamentā skaidro, ka tiks atjaunots Lāčplēša ielas segums posmā no Salu tilta līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, pārbūvējot velojoslas, - līdzīgi kā Krišjāņa Barona ielā. Tilta pār Bieķengrāvi izbūvei aizņemsies 2,6 miljonus eiro.

Aizņēmums tiks ņemts no Valsts kases vai cita aizdevēja ar izdevīgākiem nosacījumiem.

Tā atmaksas termiņš ir līdz 15 gadiem.

Jau ziņots, ka 2016.gada pašvaldības investīciju programmas izdevumi paredzēti virs 50 miljoniem eiro, kas esot vieni no lielākajiem ieguldījumiem pašvaldības vēsturē. Tostarp ap 40 miljoniem eiro pašvaldība aizņemsies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu