Asociācija: pagaidām nav liecību par cūkgaļas iepirkuma cenu kāpumu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pagaidām nav liecību, ka cūkgaļas iepirkumu cenas tuvākajā laikā varētu pieaugt, aģentūrai BNS sacīja Latvijas Cūku audzētāju asociācijas (LCAA) vadītāja Dzintra Lejniece.

«Cena ir tikpat zema, kāda bija [pērn], pilnīgi nekas [šogad] nav mainījies,» sacīja Lejniece, piebilstot, iekams Eiropas Savienības (ES) cūkgaļas tirgus neatradīs Krievijai alternatīvus tirgus, cūkgaļas iepirkuma cenām nav pamata palielināties.

Arī kopumā cūkkopības sfērā pozitīvas izmaiņas nav gaidāmas, kamēr Latvijā turpina izplatīties Āfrikas cūku mēris (ĀCM) un kamēr nav atcelts Krievijas embargo. Vienlaikus viņa piebilda, ka Eiropas cūkkopji cer, ka drīzumā Krievijas noteiktie tirdzniecības ierobežojumi cūkkopības nozarē tiks atcelti. «Ļoti pozitīvi tiek vērtētas sarunas ar Krieviju, varbūt tur kaut kas izmainīsies. Visi redz pozitīvas izmaiņas tikai tādā gadījumā, ja atsāksies sadarbība ar Krieviju, kas Eiropai tas bija nozīmīgs eksporta tirgus,» sacīja Lejniece.

Viņa arī pastāstīja, ka sezonalitātes dēļ ĀCM izplatība patlaban Latvjā ir nedaudz samazinājusies, salīdzinājumā ar rudeni, taču nav zināms, vai, iestājoties siltākam laikam, ĀCM atkal nesaasināsies.

LCAA mērķis ir labvēlīgas ekonomiskās un politiskās vides izveidošana cūkkopības nozares attīstībai Latvijā, ievērojot starptautiskās integrācijas aspektus. Latvijas Cūku audzētāju asociācijas uzdevumi ir pārstāvēt cūku audzētāju intereses valsts institūcijās un organizācijās, kā arī nevalstiskajās organizācijās un ārvalstīs un veidot un attīstīt kautuvju un pārstrādes jaudu, panākot maksimāli iespējamo ietekmi tās pārvaldē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu