OPEC palielina naftas ieguvi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC šā gada janvārī palielinājusi kopējo naftas ieguves apjomu par 131 000 barelu dienā, lai arī pārmērīgas enerģijas piegādes bijis galvenais iemesls naftas cenu kritumam, liecina trešdien publiskotie OPEC dati.

OPEC norāda, ka janvārī dalībvalstis ieguvušas 32,3 miljonus barelu naftas dienā, kas ir par 1,8 miljoniem barelu dienā vairāk salīdzinājumā ar pirmajam ceturksnim prognozēto vidējo pieprasījumu.

Saūda Arābija un citas OPEC arābu dalībvalstis līdz šim atturējušas organizāciju no naftas cenu paaugstināšanas ar naftas ieguves apjoma samazināšanu, tādējādi cenšoties izmantot pašreizējo lejupslīdi, lai iegūtu tirgus daļu no ASV.

OPEC analītiķi arī norāda, ka pašreizējās zemās naftas cenas neveicinās globālo ekonomikas izaugsmi, samazinot enerģijas izdevumus, bet gan veicinās lejupslīdi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu