Aptauja: 25% Latvijas iedzīvotāju nākamajā ceļojumā plāno tērēt vairāk

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tuvākā gada laikā 32% Latvijas iedzīvotāju plāno doties ceļojumā ārpus Latvijas, tostarp 25% plāno tērēt vairāk naudas nekā iepriekš, trešdien žurnālistus informēja «Latvia Tours Ceļojumu indeksa» veidotāji.

Tostarp 44% ceļojumos plāno tērēt tikpat, cik iepriekš.

Pēc indeksā apkopotajiem datiem, 42% iedzīvotāju pēdējā gada laikā bijuši ārzemēs. Turklāt teju puse (43%) no ceļotājiem ceļojumu apmaksājuši no līdzekļiem, kas tika īpaši krāti. Nedaudz mazāk ceļotāju (37%) ceļojuma izdevumus apmaksājuši no savā rīcībā esošiem līdzekļiem, bet katram piektajam ceļotājam izdevumus apmaksājusi kāda cita persona.

Tikai 1% no visiem indeksā iekļautajiem ceļotājiem ceļojuma izmaksu segšanai ņēmis kredītu vai naudu aizņēmies no kādas citas personas.

Tostarp 32% iedzīvotāju plāno doties ceļojumā ārpus Latvijas tuvākā gada laikā - to skaitā 9% jau ir konkrēts ceļojuma plāns, bet 23% - ceļojuma ieceres.

«Latvia Tours» ir viena no lielākajām tūrisma aģentūrām Latvijā. Tā ir dibināta 1992.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 80 tūkstoši latu (113,8 tūkstoši eiro), un tā pieder investoram no Beļģijas Deividam Verjē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu