Šogad prognozē strauju mobilo datu patēriņa pieaugumu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pēdējos četros gados elektronisko sakaru nozarē mobilais internets ir visstraujāk augošais pakalpojums, un arī šogad gaidāms straujš mobilo datu patēriņa kāpums, prognozē telekomunikāciju uzņēmuma «Tele2» valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Kā stāsta Vancovičs, mobilais internets mainījis gan iedzīvotāju ikdienu un paradumus, gan arī operatoru ieņēmumu un piedāvājumu struktūru. «Jau kopš 2012.gada mobilais internets «Tele2» tīklā rada lielāku datu plūsmu nekā zvani un īsziņas, līdz ar to arī turpmākajos gados mūsu pūles būs vērstas tieši uz mobilā interneta pakalpojumu attīstību ar mērķi būt labākajam mobilo datu operatoram valstī,» sacīja Vancovičs.

«Veidojot 4G tīklu, jau paredzējām, ka mobilā interneta patēriņš turpinās augt, tomēr tā patiesā izaugsme būtiski pārsniedza mūsu prognozes,» turpina Vancovičs. «Šobrīd mobilais internets kļuvis par plaši lietotu pakalpojumu un nopietnu konkurentu fiksētajam internetam.»

Vancovičs paredz, ka arī šogad turpināsies straujš mobilo datu patēriņa kāpums, par ko liecina pieaugošais pieprasījums pēc 4G pakalpojumiem un 4G atbalstošiem telefoniem.

«Tele2» Latvijā 2014.gadā apgrozījis 103 miljonus eiro, bet nopelnījis 17,2 miljonus eiro. Uzņēmums dibināts 1997.gadā un pilnībā pieder SIA «Tele2 Holdings», kas savukārt pieder Zviedrijā reģistrētajam uzņēmumam «Tele2 Sverige Aktiebolag».

«Tele2 AB» ir viens no lielākajiem mobilo sakaru operatoriem Eiropā, kas darbojas deviņās valstīs - Austrijā, Igaunijā, Horvātijā, Latvijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā un Zviedrijā, kā arī ārpus Eiropas - Kazahstānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu