LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu vidū ir arī Strakšas, Bremze un Bērziņš

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

VAS «Latvijas Dzelzceļš» (LDz) valdes priekšsēdētāja amata kandidātu vērtēšanas procesa izraudzītā «īsā saraksta» kandidātu vidū ir arī LDz valdes locekļi Aivars Strakšas un Edvīns Bērziņš, kā arī «LDz Cargo» vadītājs Māris Bremze. Pēc visu interviju veikšanas un kandidātu izvērtēšanas Nominācijas komiteja lemšot par LDz valdes priekšsēdētāja izraudzīšanu. Tā plānota februārī.

«Īsajā» sarakstā ir iekļauti arī SIA «AV Investments» līdzīpašnieks un valdes loceklis Vladimirs Čamāns un uzņēmuma «OpusCapita» valdes loceklis Aldis Greitāns, kā arī kādreizējais Latvijas Pasta vadītājs Māris Kleinbergs, kurš pašlaik ir loģistikas uzņēmuma SIA «Schenker» valdes loceklis, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma».

Kā ziņots, februāra pirmajās nedēļās LDz jaunā vadītāja izvērtēšanai izveidotā Nominācijas komiteja plāno veikt vairākas klātienes intervijas ar kompānijas valdes priekšsēdētāja amatam izvirzītajiem fināla kandidātiem, iepriekš informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Interviju laikā amata kandidāti atbildēs uz Nominācijas komitejas jautājumiem, kā arī prezentēs savu stratēģisko redzējumu par uzņēmuma attīstību un prioritārajiem darba virzieniem.

Kā ziņots, SM noslēgusi līgumu ar uzņēmumu SIA «Executive Search Baltics» par LDz valdes priekšsēdētāja amata kandidātu atlases veikšanu.

Kandidātu un procesa uzraudzībai ir izveidota Nominācijas komiteja, kura arī pieņems gala lēmumu. Nominācijas komiteja iesaistījusies procesā pēc tam, kad kandidāti ir izvērtēti un palikuši galvenie pretendenti uz amatu. Tā arī pieņems gala lēmumu. Komiteju vada SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa, un tajā darbojas arī dzelzceļnieku arodbiedrības pārstāvis Savelijs Semjonovs, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone un Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks.

Amata kandidātam tiek prasīta arī izpratne par transporta loģistikas nozares darbības principiem, liecina iepriekš «Latvijas Vēstnesī» publicētās konkursa prasības kandidātiem uz LDz valdes priekšsēdētāja amatu.

Kandidātiem nepieciešama akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība finansēs, uzņēmējdarbības, ekonomikas, vadībzinātnes, tiesību zinātnes, inženierzinātnes vai eksakto zinātņu jomā. Pretendentam jābūt vismaz trīs gadu pieredzei liela uzņēmuma vai organizācijas izpildvadībā, ietverot arī administratīvās un finanšu jomas, pieredzei un izpratnei par uzņēmuma/organizācijas darbību Latvijas un starptautiskas konkurences apstākļos.

Kandidātam jābūt arī pieredzei lielu un sarežģītu komandu vadībā, pieredzei liela mēroga pārmaiņu projektu iniciēšanā, īstenošanā un vadīšanā (restrukturizācijas, optimizācijas un tamlīdzīgos procesos). LDz nākamajam vadītājam jābūt pieredzei sabiedriskajās lietās un sabiedriskajās attiecībās gan uzņēmuma iekšienē, gan publiskajā un biznesa telpā.

Kā ziņots, LDz valdes priekšsēdētāja amats kļuva vakants pēc tam, kad tika atlaists ilggadējais LDz vadītājs Uģis Magonis, kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aizturēja aizdomās par kukuļņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu