Krievija slēdz vēl divas bankas

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas Centrālā banka pirmdien paziņoja, ka tā anulējusi vēl divu banku darbības licences, valdībai cenšoties konsolidēt finanšu nozari laikā, kad pieaug valsts ekonomiskās problēmas.

Centrālā banka norāda, ka Krievijas 67.lielākā banka aktīvu ziņā «Intercommerz» nav spējusi pienācīgi novērtēt riskus, neraugoties uz tās aktīvu slikto kvalitāti.

«Vienlaikus banka iesaistījos šaubīgos darījumos,» vēsta centrālā banka.

Krievijas Centrālā banka arī anulējusi «Alta-Bank» darbības licenci. Valsts 186.lielākā banka nav spējusi pildīt savas saistības pret kreditoriem.

Krievijas varasiestādes cenšas attīrīt banku sektoru no simtiem trauslu banku, kas bieži vien iesaistās šaubīgos vai pretlikumīgos darījumos.

Krievijas rubļa vērtības kritums šo situāciju saasinājis, izraisot vairāku desmitu banku bankrotu.

Pagājušajā mēnesī Krievijas varasiestādes pasludināja valstī 40.lielākās bankas «Vnešprombank» maksātnespēju. Centrālā banka paziņoja, ka tā anulējusi «Vnešprombank» licenci, ņemot vērā tās finansiālās problēmas un iesaistīšanos naudas atmazgāšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu