Nākamais SPRK vadītājs varētu būt Irklis; EM pametīs valsts sekretārs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Nākamais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padomes priekšsēdētājs varētu būt pašreizējais padomes loceklis Rolands Irklis, svētdien vēstīja TV3 raidījums «Nekā Personīga» (NP).

«Šīs valdības pēdējās dienās plānots iecelt jaunu SPRK [padomi], jo tās padomes locekļiem beidzas pilnvaru termiņš. Nākamnedēļ uz valdības darba galda būs jaunais komisijas sastāvs. Ir paredzams, ka valdība to atbalstīs, jo sarakstā ir pa vienam pārstāvim no katras valdību veidojošās partijas. Priekšā vēl balsojums Saeimā. Iecerēts, ka regulatoru vadīs «Vienotības» pārstāvis Rolands Irklis,» norādīja raidījumā.

Pēc tajā paustā, ekonomikas ministre Dana Reizniece–Ozola lēmumu par to, kam būtu jāstrādā sabiedrisko pakalpojumu regulatorā, nepieņēma lēni un izsvērti.

Pēdējā brīdī par priekšsēdētāju izvēlējās «Vienotības» pārstāvi Irkli, lai gan uz šo amatu pretendēja Reiznieces–Ozolas biroja darbinieks Gatis Ābele.

«Pēdējā brīdī koalīcija konstatēja, ka uz vietām padomē nav neviena Nacionālās apvienības pārstāvja. Un izvēlējās ilggadējo Privatizācijas aģentūras un «Latvijas Pasta» un citu iestāžu padomju un valžu locekli Imantu Mantiņu. Par komisijas padomes priekšsēdētāju iecerēts iecelt «Vienotības» biedru Rolandu Irkli, padomē strādās ministres biroja vadītājs zaļais zemnieks Gatis Ābele, biznesa konsultants Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Mantiņš, tā dēvētos profesionāļus padomē pārstāvēs Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta direktore Rota Šņuka, kā arī Konkurences padomes darbinieks Intars Birziņš.

Priekšsēdētājs Irklis un padomes loceklis Ābele darbu sākšot februāra beigās, pārējie vasarā.

Kandidatūras jau saskaņotas koalīcijā,» klāstīja raidījumā.

«Domāju, ka būs labs sastāvs, lai noturētu labu valsts interesi. Regulators šobrīd ir ļoti svarīgs, jo tajā pašā gāzes tirgus atvēršanā likums, es ceru, ka būs pieņemts nākamajā nedēļā, bet tā realizācija praktiski vēl visu šo gadu notiks, un regulatoram būs ļoti liela loma, gan pieņemot lēmumus attiecībā uz «Latvijas Gāzes» iespējamajiem likuma nepildīšanas gadījumiem, gan arī izstrādājot visus gāzes tirgus noteikumus. Bet nu gāze jau nav vienīgais jautājums. Vēl, protams, telekomunikācija, siltums, ūdens, visi pārējie regulējamie sektori,» sacīja Reizniece-Ozola.

Vienlaikus raidījumā atzīmēja, ka

ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola no Ekonomikas ministrijas uz Finanšu ministriju neaizies viena.

Uz finanšu ministres biroju viņa ņemšot līdzi arī Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Ringoldu Beinaroviču un valsts sekretāra vietnieku Juriju Spiridonovu, kurš šā piedāvājuma dēļ noņēmis savu kandidatūru regulatora vadītāja amatam.

SPRK ir neatkarīga valsts iestāde, kas izveidota un darbojas, lai enerģētikas, elektronisko sakaru, pasta, dzelzceļa transporta, sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un ūdenssaimniecības nozarēs regulētu sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu – aizstāvētu lietotāju intereses un veicinātu sabiedrisko pakalpojumu attīstību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu