Zakulis: aug gan rezidentu uzņēmumu, gan mājsaimniecību noguldītās naudas apmērs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

Latvijā pagājušajā gadā pieaudzis gan rezidentu uzņēmumu, gan mājsaimniecību noguldītās naudas apmērs, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam «Baltic Business Service» sacīja bijušais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis.

«Gan uzņēmumu, gan mājsaimniecību pusē noguldītās naudas apmērs pieauga. No vienas puses varētu teikt: tas ir labi, mēs beidzot paliekam turīgāki, esam atkopušies pēc krīzes. No otras puses var arī teikt: tā vietā varētu vairāk tērēt un celt iekšējo patēriņu, bet uzņēmumu gadījumā tas liecina tikai par to, ka tiek pauzēts ar lēmumiem par investīcijām. Turklāt, ņemot vērā banku likmju līmeni, – kad tad, ja ne tagad! Tomēr mēs redzam, ka pieaugums ir iekārtu un automašīnu līzingā, kas nenoliedzami ir pirmais indikators,» teica Zakulis.

Jau ziņots, ka Saeima 28.janvārī Zakuli atbrīvoja no amata. Parlaments lēma par Zakuļa atbrīvošanu no amata, jo viņš bija iesniedzis atlūgumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu