Irāna izrāda interesi par kravu transportēšanu, izmantojot Rīgas brīvostu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Irāna izrādījusi interesi par kravu transportēšanu, izmantojot Rīgas brīvostu pavēstīja Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne.

Viņa informēja, ka no 1. līdz 3.februārim Rīgā notika pirmā Latvijas – Irānas Kopējās komisijas sanāksme par starptautisko autopārvadājumu jautājumiem, kuras ietvaros Irānas delegācija, lai iepazītos ar Rīgas brīvostas infrastruktūru un izskatītu tālākas sadarbības iespējas, tikās arī ar Rīgas brīvostas pārvaldes vadības pārstāvjiem.

«Lai gan komisijas sanāksmes galvenais uzsvars bija uz autopārvadājumiem, Irānas delegācija izrādīja interesi par kravu transportēšanu, izmantojot jūras pārvadājumus,» teica Leiškalne.

Tostarp 3.februārī delegācija triju cilvēku sastāvā apmeklēja Rīgas brīvostas Kuģu satiksmes un vadības centru, lai tiktos ar ostas kapteini Artūru Brokovski-Vaivodu. Ostas vadības pārstāvji delegāciju iepazīstināja ar iespējām kravu pārvadājumu jomā, kā arī investīciju un uzņēmējdarbības iespējām Rīgas brīvostā. Delegācija tika iepazīstināta ar ostas aktuālo informāciju, uzņēmējdarbībai pieejamām teritorijām, kā arī ostas infrastruktūru un infrastruktūras attīstības plāniem.

Delegācijas sastāvā bija Ceļu un transporta organizācijas Tranzīta un robežu biroja ģenerāldirektors Mohammads Džavads Atrčians, Tranzīta un robežu biroja eksperts Ali Reza, kā arī Irānas Starptautiskā transporta uzņēmumu asociācijas izpilddirektors Mohammads Tive.

Leiškalne arī atzīmēja, ka Irāna pēc tai noteikto sankciju atcelšanas cenšas atjaunot attiecības un stiprināt ekonomisko sadarbību ar rietumvalstīm dažādās jomās tostarp loģistikas un transporta sektoros.

Rīgas brīvosta pēc kravu apgrozījuma un apkalpoto pasažieru skaita ir lielākā osta Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu