Latvija joprojām eksportē un importē mazāk nekā Lietuva un Igaunija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs / LETA

2015.gada 11 mēnešos Latvijas eksporta un importa apmērs joprojām bija mazāks nekā Lietuvas un Igaunijas, savukārt lielākais ārējās tirdzniecības bilances deficīts starp Baltijas valstīm bija Lietuvai, zināja Centrālajā statistikas pārvaldē.

Tās apkopotie dati liecina, ka pagājušā 2015.gada 11 mēnešos Latvijas eksporta apmērs bija 9,543 miljardi eiro, Lietuva eksportēja preces 21,167 miljardu eiro vērtībā, bet Igaunija – 10,716 miljardu eiro vērtībā.

Tostarp Latvija 74% no valsts kopējā eksporta apmēra izvedusi uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, savukārt Lietuva uz ES valstīm izvedusi 62% no kopējā eksporta apmēra, bet Igaunija – 75% no kopējā valsts eksporta apmēra.

Latvijas preču izvedums uz Lietuvu pērn 11 mēnešos bija 19% no kopējā valsts eksporta apmēra, bet uz Igauniju – 12%. Lietuva uz Latviju izveda 10% no kopējā Lietuvas eksporta apmēra, bet uz Igauniju – 5% no kopējā valsts eksporta apmēra. Savukārt Igaunija uz Latviju izveda 10% no kopējā valsts eksporta apmēra, bet uz Lietuvu – 6% no kopējā eksporta apmēra.

Pagājušā gada 11 mēnešos Latvijas importa apmērs bija 11,508 miljardi eiro, Lietuva importēja preces 23,394 miljardu eiro apmērā, bet Igaunija – 12,015 miljardu eiro apmērā.

Tostarp no ES valstīm Latvija ievedusi 79% no kopējā importa apmēra, Lietuva – 67%, bet Igaunija – 83% no kopējā importa apmēra.

Latvijas ievedums no Lietuvas 11 mēnešos bija 17% no kopējā Latvijas importa apmēra, bet no Igaunijas Latvija ieveda 8% no kopējā valsts importa apmēra. Lietuva no Latvijas ieveda 8% no kopējā Lietuvas importa apmēra, bet no Igaunijas – 3% no kopējā valsts importa apmēra. Savukārt Igaunija no Latvijas ieveda 9% no kopējā valsts importa, kā arī no Lietuvas – 9% no kopējā importa apmēra.

Apkopotie dati liecina, ka 2015.gada 11 mēnešos ārējās tirdzniecības bilance visām trim Baltijas valstīm bija negatīva un Lietuvai bija lielākais ārējās tirdzniecības bilances deficīts starp Baltijas valstīm. Latvijai ārējās tirdzniecības deficīts bija 1,965 miljardi eiro, Lietuvai – 2,227 miljardi eiro, bet Igaunijai – 1,298 miljardi eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu