Topošais ekonomikas ministrs plāno darba tirgus pārkārtojumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Partijas «Vienotība» ekonomikas ministra kandidāts Arvils Ašeradens (V) jaunajā amatā plāno pievērsties arī darba darba tirgus pārkārtojumiem.

Kā šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Ašeradens, arī tā būs viena no viņa prioritātēm jaunajā amatā, skaidrojot, ka pašlaik dzīvojam strukturālā bezdarba un darba spēka deficīta apstākļos. «Ir ļoti nopietni jādomā, kā iedrošināt cilvēkus mainīt darbus, mācīties un būt drošākiem, uzņemties riskus, lai arī valsts ekonomika attīstītos straujāk,» norādīja politiķis.

Tāpat Ašeradens uzsvēra, ka līdzšinējais nodokļi iekasējuma līmenis nebūs piemērots, lai apmierinātu visas sabiedrības vajadzības, piemēram, veselības jomā. Ašeradens prognozē smagu darba cēlienu starp aprīli un vasaru, kad būs jāizvēlas tālākie nodokļu attīstības scenāriji. «Zinām, ka uzņēmēji prasījuši ilgtermiņa nodokļu politikas uzstādījumus,» viņš atzīmēja.

Turpinot par veselības jomu, apdrošināšanu Ašeradens redz kā labu risinājumu veselības aprūpes pieejamības uzlabošanai, norādot, ka tā varētu tikt organizēta nodokļu formā. Viņš atgādināja, ka ideja gan ir nevis radīt jaunu nodokli, bet tam novirzīt daļu sociālās apdrošināšanas iemaksu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu