Obama ierosina desmit dolāru nodokli par katru saražoto naftas barelu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien ierosinājis piemērot desmit dolāru (8,9 eiro) nodokli par katru saražoto naftas barelu, lai ar iegūtajiem līdzekļiem finansētu infrastruktūras uzlabošanu.

Nodoklis tiktu piemērots naftas uzņēmumiem, bet tā izmaksas, iespējams, justu arī patērētāji.

«Pārāk ilgi divpartiju atbalstu inovatīvām un plašām investīcijām transporta sistēmā nav pavadījis ilgtermiņa plāns, kā to finansētu,» paziņoja Baltais nams.

Prezidents ar ierosinājumu nācis klajā laikā, kad naftas cenas ir zemas, cerot ar šo nodokli arī pievērst amerikāņus klimatam draudzīgākām degvielām.

Tomēr mazticams, ka republikāņu kontrolētais Senāts atbalstīs Obamas iniciatīvu.

«Desmit dolāru nodoklis par katru saražotās naftas barelu palielinātu enerģijas cenas, visvairāk kaitējot nabadzīgajiem amerikāņiem,» norādīja ASV Pārstāvju palātas spīkers republikānis Pols Raiens.

«Prezidentam vajadzētu piedāvāt politiku, lai palielinātu ekonomiku, nevis upurēt to, lai nomierinātu progresīvos klimata aktīvistus,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu