Igaunijas «LHV Pank» slēdz filiāli Latvijā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas banka «LHV Pank» 31.martā slēgs Latvijas filiāli, tādēļ bankas klienti aicināti pārcelt aktīvus uz citu banku.

«»LHV Pank» darbība Latvijā nav bijusi izvērsta.

LHV Rīgas filiālē strādā pieci darbinieki, kas apkalpo apmēram 500 privātpersonas,

kuras izmanto investīciju pakalpojumus. «LHV Pank» drīz informēs savus klientus Latvijā par filiāles slēgšanu un lūgs viņiem pārcelt aktīvus uz citu banku,» LHV informēja Tallinas biržu.

Paziņojumā norādīts, ka «LHV Pank» vienmēr ir ievērojusi klientu komerciālās intereses un ir darbojusies tur, kur ir klienti. Tajā piebilsts, ka Igaunijas kompānijas pašlaik pieprasa vairāk pakalpojumu un atbalsta Rietumeiropas virzienā, tādēļ ir saprātīgi atbilstoši tam izstrādāt bankas pakalpojumus.

LHV norādīja, ka Latvijas filiāles slēgšana būtiskas vienreizējās izmaksas neradīs.

«LHV Pank» Latvijas filiāle Komercreģistrā iegrāmatota pērn 10.februārī.

Līdz filiāles atvēršanai «LHV Pank» Latvijā darbojās kā ārvalstu bankas pārstāvniecība, klientiem piedāvājot profesionālus vērtspapīru tirdzniecības un līdzekļu pārvaldīšanas pakalpojumus.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāve Elīna Avotiņa pastāstīja, ka «LHV Pank» Latvijā darbojās kā filiāle, bet mātesbanka ir Igaunijā, tāpēc

šādam «LHV Pank» lēmumam nepieciešams igauņu uzrauga akcepts.

Savukārt mātesbankai mēnesi pirms nolūka pārtraukt filiāles darbību oficiāli jāinformē FKTK, tāpat FKTK sagaida ziņojumu arī no Igaunijas uzraudzības institūcijas par šādu bankas nodomu.

Igaunijas finanšu pakalpojumu grupas «LHV Group» galvenie uzņēmumi ir banka «LHV Pank» un investīciju pārvaldītājs «LHV Varahaldus». Grupas uzņēmumos strādā vairāk nekā 250 cilvēku, un tās bankas pakalpojumu klientu skaits pārsniedz 70 000, bet pensiju fondam ir vairāk nekā 130 000 klientu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu