Deputāti atbalsta iespēju iegūt TUA par 60 000 eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti trešdien atbalstīja Ministru kabineta (MK) piedāvājumu, kas paredz iespēju iegūt termiņuzturēšanās atļauju (TUA), investējot 50 tūkstošus eiro kapitālsabiedrībā, kā arī iemaksājot valsts budžetā 10 tūkstošus eiro.

MK piedāvātā likuma redakcija paredz, ka uzņēmuma apgrozījums, kurā investējot 50 tūkstošus eiro trešās valsts pilsonis varētu iegūt TUA, nedrīkstēs pārsniegt 10 miljonus eiro. Tāpat, lai trešās valsts pilsonis varētu saglabāt TUA, uzņēmumam būtu jābūt strādājošam un jāmaksā nodokļi.

Grozījumi paredz, ka TUA varēs iegūt arī dibinot jaunu kapitālsabiedrību, tajā investējot 50 tūkstošus eiro. Šī kapitālsabiedrība nedrīkstēs nodarbināt vairāk kā 50 darbiniekus. Saistībā ar ieguldījumu vienas kapitālsabiedrības pamatkapitālā termiņuzturēšanās atļauju izsniegtu ne vairāk kā 10 ārzemniekiem.

Atbilstoši deputātu atbalstītajai likuma normai, TUA varētu iegūt arī investējot 100 tūkstošus eiro kapitālsabiedrībā, kas nodarbina vairāk nekā 50 darbiniekus, un kuras apgrozījums pārsniedz 10 miljonus eiro.

Visos minētajos gadījumos TUA trešās valsts pilsonim saglabātos piecus gadus.

Par grozījumiem Imigrācijas likumā Saeimai būs vēl jābalso trešajā lasījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu